Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man United inleder ligan med tre poäng

Foto: MIAMI HERALD/TNS/ABACA / MIAMI HERALD/TNS/ABACA STELLA PICTURES

Topptipset 10 augusti

Spelstopp: 18.59

Spelexpert: Pontus Hellberg

1. Man. United–Leicester 1

Det dröjer ett tag till innan Uniteds nyförvärv Diogo Dalot kan göra debut. Är i övrigt skadefritt. Leicester har sålt mycket viktige Riyad Mahrez till Manchester City och är försvagat. Manchester United inleder säsongen med tre poäng?

 

2. Dalkurd–Malmö 2

Malmö FF har returen mot Vidi i Champions League kvalet att tänka på. Arnor Traustason och Rasmus Bengtsson utgick skadade i tisdags. Det är inte säkert att formstarke Carlos Strandberg spelar. Matchen kommer ”rätt” för Dalkurd och alla tecken kommer med.

 

3. Göteborg–Sirius 2

Sargon Abraham gör troligen sin debut match för Göteborg. Sirius har tre raka vinster och Robert Åhman Persson är ett mycket starkt nyförvärv. Besegrade Göteborg nyligen och jag är inte främmande för att man kan skrälla här igen. Jag chansar bort ettan!

 

4. Landskrona–Degerfors X

Degerfors tappade 1–0 till förlust i omstarten. Senast blev det seger. Ett par spelare saknas sedan tidigare. Philip Andersson, Sadat Karim och Alexander Tkacz är avstängda i Landskrona Bois. Degerfors får med sig en pinne?

 

5. Marseille–Toulouse 1

Det är oklart om Rolando och Lucas Ocampos kan medverka. Toulouse lyckades kvala sig kvar i den franska högsta ligan förra säsongen. Det skiljer stor klasskillnad mellan lagen och normalt är ettan mycket stark.

 

6. Benfica–Guimaraes 1

Benfica saknar Nicolas Castillo pga avstängning. Men är i övrigt skadefritt. Guimaraes saknar Pedro Henrique. Benfica är klasser bättre än motståndet och inleder säsongen med seger. Spik!

 

7. Zwolle–Heerenveen 1

Zwolle saknar långtidsskadade Dico Kopppers. Men är annars fulltaligt. Heerenveen kommer till spel utan Stijn Schaars. Öppen match mellan två jämna lag och alla tecken kommer med. Etta i utgången dock.

 

8. Sandefjord–Tromsö 2

Flamur Kastrati och Enric Vallés är avstängda i Sandefjord. Har bara tagit en seger ännu så länge och kommer förmodligen att få ta nya tag i den norska andra ligan. Utgångstecknet är givet, men jag tar med alla tecken.

 

Systemförslaget

1. Man. United–Leicester 1

2. Dalkurd–Malmö 1x2

3. Göteborg–Sirius x2

4. Landskrona–Degerfors 1x2

5. Marseille–Toulouse 1

6. Benfica–Guimaraes 1

7. Zwolle–Heerenveen 1x2

8. Sandefjord–Tromsö 1x2

162 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!