Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö har toppchans i första EL-rundan – spik

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 11 juli

Spelstopp: 17.59

1. Elfenbenskusten–Algeriet 2

Elfenbenskusten var illa ute mot Mali men vann efter Zahas sena segermål. Har inte imponerat. Algeriet är det lag som imponerat mest hittills. Har stark defensiv och flera matchvinnare.

 

2. Madagaskar–Tunisien 2

Madagaskar har överraskat rejält. Vann gruppen före Nigeria och slog ut DR Kongo efter straffar i åttondelen. Lär inte underskattas av ett välorganiserat Tunisien. Det bör inte bli någon målfest.

Dagens bästa

3. Malmö FF–Ballymena United FC 1

Allsvenska serieledaren Malmö har fått en mycket gynnsam lottning i Ballymena från Nordirland. Möter Djurgården på söndag och vilar troligen några spelare här. Ska ändå ha toppchans. 

4. St. Patrick’s Athletic–Norrköping X

IFK Norrköping visade bra form i segermatchen mot Häcken. Har få skadeproblem – viktigt när spelschemat blir intensivt. St. Patrick’s har haft tufft i EL-kval. Bara en seger på tio senaste.

 

5. Bröndby–FC Inter Åbo 1

Bröndby är ett stabilt topplag i Danmark. Håller på att förbereda sig inför ligastarten och formen är inte på topp. Ska vara klar favorit mot finskt motstånd, men det kan vara värt att betala för krysset i en annars favoritbetonad omgång.

 

6. Brann–Shamrock Rovers 1

Brann skapade en hel del chanser i senaste ligamatchen men blev mållöst. Har få skadeproblem inför matchen. Shamrock har inte visat någon toppform. Norska ligan håller högre standard. Etta!

 

7. Molde–KR Reykjavik 1

Molde toppar norska ligan och ser mycket starkt ut. Har ambitioner att gå långt i Europa League, kanske hela vägen till gruppspelet. Reykjavik leder ligan i Island, men håller inte samma klass.

 

8. Cliftonville FC–Haugesund X

Cilftonville missgynnas av att ligaspelet inte är igång. Skapade en hel del chanser mot Barry Town i första omgången. Haugesund har klart tveksam form och känns inte pålitligt.

 

Systemförslaget

1. Elfenbenskusten–Algeriet X 2

2. Madagaskar–Tunisien X 2

3. Malmö FF–Ballymena United FC 1

4. St. Patrick’s Athletic–Norrköping 1 X 2

5. Bröndby–FC Inter Åbo 1 X

6. Brann–Shamrock Rovers 1

7. Molde–KR Reykjavik 1

8. Cliftonville FC–Haugesund 1 X 2

72 rader