Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool kan spikas i CL-finalen – bra värde

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 1 juni

Spelexpert: Eskil Hellberg

Spelstopp: 15.59

1. Tottenham–Liverpool 2

Tottenham hoppas att flera spelare kan spela, och håller tummarna extra hårt för Harry Kane. Liverpool tog hela 97 poäng i Premier League, men det räckte inte till guld. The Reds är ute efter en titel och spikas i Champions League finalen. Naby Keita spelar inte.

 

2. IFK Göteborg–Örebro 1

Örebro var försvagat mot Sirius och de som spelade var överlag svaga. Merparten av spelarna som fick chansen från start kan prestera bättre. Nu väntar ett ungt, energirikt och mycket svårslaget IFK Göteborg på främmande mark. Fabio De Sousa Silva, Dennis Collander, Daniel Björnquist, Daniel Björkman, Johan Mårtensson, Martin Broberg och Agon Mehmeti saknas/är osäkra. Hemmalagets August Erlingmark är avstängd.

 

3. Sirius–Djurgården 2

Sirius avslutade hemmamatchen starkt mot Häcken och var nära poäng trots underläge med 1–4. Mot Örebro blev det säker seger och efter 0–2 försvarade man ledningen väldigt enkelt. Djurgården har tagit tre raka segrar efter derbyförlusten mot AIK och har god chans att förlänga segersviten. Haris Radetinac är avstängd igen.

 

4. Falkenberg–Kalmar FF 2

Falkenberg har bra inställning och bjuder upp till strid. FFF har varit bra med i merparten av matcherna, men tappat poäng på enkla misstag. Ska kontraktet räddas måste man spela stabilare. FFF fick tillbaka Tibor Brink Joza och John Chibuike senast. Viktor Elm är avstängd i bortalaget = minus.

 

5. Östersund–Sundsvall 1

Östersunds försvar har inte övertygat på sistone och har släppt in 17 mål efter elva omgångar. Tio av dessa har kommit i de tre senaste matcherna. Tongivande spelare lämnade succéklubben under fjolåret och det lär bli en placering på nedre halvan i år. David Batanero är avstängd i Sundsvall. Ta med alla tecken.

 

6. Degerfors-IK Frej 1

Formkurvan pekar nedåt i Degerfors. Efter krysset hemma mot Norrby har Degerfors varit svagt både mot Dalkurd och Halmstad. Den fina form laget visade upp för en månad sedan är borta. Positivt är att Rasmus Alm är tillbaka och eventuellt gör Marcus Astvald comeback. Frej tog poäng mot Varberg och är starkt på fasta situationer. Utgångsettan garderas.

 

7. Halmstads BK-Västerås 1

 Halmstads BK sålde Gabriel Gudmundsson till Groningen i veckan. Därmed går han i pappa Niklas fotspår och blir proffs i Europa. Insatsen mot Degerfors var mycket stabil och HBK:s bästa den här säsongen. Västerås förde matchen mot Norrby men fick dålig utdelning. Emir Smajic utgick skadad redan efter en kvart och riskerar att missa matchen.

 

8. Mjällby-Jönköping 2

Jönköping är i toppform men får snart spela utan Bubacarr Jobe och Mohammed Mbye.  Duon ska spela landskamp för Gambia mot Guinea och Marocko. Tre raka segrar bär respekt med sig och klättringen i tabellen är inledd. Mjällby övertygar stort och har radat upp vinsterna på sistone. I helgen tog man in två poäng på tabellettan Varberg. Listerlandets fotbollsstolthet säljer sig dyrt på hemmaplan. Spelvärdet finns på bortalaget.

 

Systemförslaget

1. Tottenham–Liverpool 2

2. IFK Göteborg–Örebro 1

3. Sirius–Djurgården 2

4. Falkenberg–Kalmar FF 1x2

5. Östersund–Sundsvall 1x2

6. Degerfors-IK Frej 1x2

7. Halmstads BK-Västerås 1

8. Mjällby-Jönköping x2

54 rader