Gå till innehåll

Liverpool en stark favorit i Portugal

Foto: PETER POWELL / BILDBYRÅN

Det duggar tätt med storfavoriter på kvällens kupong. Jag har svårt att se varken Liverpool eller Real Madrid tappa poäng men i övrigt känns det öppet. Mitt spikförslag landar på just Liverpool.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Liverpool

Man ska inte ta för hårt på poängtappet i helgen från Liverpools sida. Med den här matchen i horisonten är det lätt att tappa fokus mot ett lag som Brentford. I kväll kommer det finnas en helt annan skärpa.

SKRÄLLEN

Sporting

Sporting är bättre än vad man visade upp mot Ajax i första omgången. Dortmund har nästan en hel startelva på skadelistan.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Paris SG – Manchester City 2

PSG har fortfarande inte fått ihop alla pusselbitar. Spelet knackar trots alla världsstjärnor. Det kan man inte säga om City som i helgen spelade ut Chelsea på bortaplan. Utgångstvåa!


2. Porto – Liverpool 2

Mbemba och Marchesin saknas för Porto. Gästerna har Elliott och Thiago på skadelistan. Båda lagen är obesegrade inför kvällens möte. Liverpool är i grunden ett klart bättre lag.


3. Milan – Atletico Madrid 2

Varken Milan eller Atletico Madrid har fått någon drömstart på säsongen. Gästerna har varit en besvikelse offensivt. Atleticos spelartrupp har enorm rutin av den här typen av sammanhang.


4. Dortmund – Sporting 1

Det är flera tunga namn som är tveksamma till spel för Dortmund. Sporting har sett okej ut i ligaspelet. Om Dortmund inte presterar på max kan det här bli en jämn och öppen historia.


5. Real Madrid – Sheriff 1

Sheriff skrällde hemma mot Shakhtar i CL-premiären. Nu åker man till Bernabeau för att möta Real Madrid som öst in mål i ligaspelet. Carvajal, Ceballos, Marcelo och Kroos saknas.


6. Leipzig – Club Brugge 1

Club Brugge visade i mötet med PSG att man kan mäta sig med giganterna i Champions League. Med flera spelare borta som Angelino och Olmo för hemmalaget kan det vara värt att gardera upp ettan.


7. Middlesbrough – Sheffield United 2

Sheffield tog en efterlängtad seger när man besegrade tippade bottenlaget Derby på hemmaplan i helgen. Sheffield har en trupp som ska vara med och utmana om uppflyttning. Middlesbrough saknar Browne, Fisher och Ameobi till kvällens möte.


8. Huddersfield – Blackburn 2

Blackburn går in till mötet med fem raka matcher utan förlust. Huddersfield saknar Rhodes, Pipa, Rowe och Schofield. Trolig tvåa på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: