Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lagkaptenen tillbaka – då bryter Gais Värnamos svit

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Topptipset 12 september

Spelstopp: 18.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. Gais–Värnamo 1

Gais svarade för en bra match mot topplaget Eskilstuna även om det slutade med förlust. Får tillbaka kaptenen Calle Nyström. Bottenlaget Värnamo är ett av seriens formstarkaste lag. Förlustfria sviten tar slut?

 

2. Djurgården–Hammarby X

Djurgården orkade inte stå emot topplaget Rosengård senast. Har tveksam form med bara två segrar på tio senaste matcherna. Hammarby har haft tufft spelschema. Får troligen spela med andremålvakten. Har kapacitet att skrälla i derbyt.

 

3. Viborg–Fredericia 1

Lagen spelade nyligen 2–2 i ligan. Hemmatränaren meddelar att spelare som inte fått så mycket speltid i ligan kommer få chansen i kväll. Fredericia kommer från svag insats i ligan och bör vara revanschsuget. Gardera ettan.

 

4. Alcorcon–Extremadura 1

Alcorcon åkte ur cupen tidigt i fjol men är annars ett mycket bra cuplag och trivs bra på den trånga hemmaplanen. Extremadura är nykomling i andraligan och har öppnat säsongen svagt med endast en poäng på fyra matcher. Bra etta.

 

5. Osasuna–Reus Deportiu X

Osasuna har skador på Juan Villar, Fran Mérida och Sergio Herrera. Kommer vila flera spelare från ordinarie elvan. Reus Deportiu har en tunn trupp och har inte möjlighet att göra alltför många förändringar. Kanske kan skrälla.

 

6. R. Zaragoza–Deportivo 1

Båda lagen har inlett starkt i ligaspelet och toppstrid i ligan är prioriterat framför cupframgång. Zaragoza kommer rotera rejält men har bred trupp och får ihop en bra elva. Deportivo har lång bussresa i benen – inte optimalt.

 

7. Cordoba–Gimnastic Tarragona 1

Två lag som inlett säsongen i andraligan uselt. Cordoba brukar vara pålitligt hemmalag. Båda lagen gör troligen flera ändringar i startelvan. Vidöppen match, helt 1x2.

 

8. Tenerife–Cadiz 1

Tenerife är segerlöst i ligan. Saknar skadade kvartetten Joao Rodríguez, Tyronne, Aitor Sanz och Lucas Aveldaño. Cadiz har också en del skador och tufft spelschema med tre raka bortamatcher. Tenerife bryter segerlösa sviten?

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Gais–Värnamo 1

2. Djurgården–Hammarby 1x2

3. Viborg–Fredericia 1x2

4. Alcorcon–Extremadura 1  

5. Osasuna–Reus Deportiu 1x2

6. R. Zaragoza–Deportivo 1x

7. Cordoba–G. Tarragona 1x2

8. Tenerife–Cadiz 1x

324 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!