Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lägerbäcks Norge kan ta poäng av storfavoriten

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 12 oktober

Spelstopp: 15.59

1. Malta–Sverige 2

Sverige reser till semesterön utan Viktor Claesson, Ludwig Augustinsson, Jakob Johansson och Martin Olsson. Maltas offensiv är trubbig. Tvåan spikas.

2. Norge–Spanien 2

Paco Alcacer, Isco och Jordi Alba saknas i Spanien, men det är ett mycket namnkunnigt landslag som gästar Lars Lagerbäcks Norge. X2 på lappen?

3. Danmark–Schweiz 1

Danmark vände 0–3 till poäng i bortamötet och kan ha ett psykologiskt övertag. Schweiz kommer till spel utan rutinerade anfallaren Xherdan Shaqiri och det är ett blytungt avbräck för alplandet.

4. Italien–Grekland 1

Italien vann efter tveksam straff mot Finland. Vid seger över ett bedrövligt svagt Grekland säkras EM-biljetten. Det skiljer massor i grundkapacitet mellan lagen och ettan är en given spik.

5. Bosnien-Hercegovina–Finland

Finlands lagkapten Tim Sparv spelar = plus. Bosnien-Hercegovina är piskat att vinna och pressen kan bli till en belastning. Stjärnan Edin Dzeko saknas = stort minus.

6. Färöarna–Rumänien 2

Rumänien behöver full pott för att vara med och kämpa om andraplatsen bakom Spanien i gruppen. Tvåan lämnas allena.

7. Liechtenstein–Armenien 2

Armeniens mest meriterade spelare Henrich Mchitarjan är skadad och lämnar stort tomrum efter sig. Trots det bör det bli full pott och vid seger lever drömmen om spel i EM kommande sommar.

8. Colombia–Chile 2

Colombia saknar flera rutinerade och vassa anfallare. Chile får tillbaka tongivande spelare och har härlig fighting spirit. x2?

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Malta–Sverige 2

2. Norge–Spanien x2

3. Danmark–Schweiz 1x

4. Italien–Grekland 1

5. Bosnien/Hercegovina–Finland x2

6. Färöarna–Rumänien 2

7. Liechtenstein–Armenien 2

8. Colombia–Chile x2

16 rader