Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klasskillnaden ska vara för stor – gå på Peking

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Topptipset 19 april

Spelstopp: 15.59

Spelexpert: Jonas Amrouni

1. Norrköping - Falkenberg 1

Norrköping har målats upp som en titelkandidat inför säsongen, men efter tre omgångar ligger man näst sist med totalt två poäng. Falkenberg spelar efter sina resurser. Borta mot Norrköping ska det inte räcka till, skillnaden är för stor. 

 

2. Örebro - AIK X

Både Örebro och AIK har underpresterat i de inledande omgångarna av Allsvenskan. Örebro står fortfarande utan en seger. AIK var så när på att tappa poäng hemma mot Sirius senast efter en stolpträff från gästerna i slutsekunderna. 

 

3. GAIS - Brage 1

Det är två hittills obesegrade lag i Superettan som möts. Brage fortsätter sin starka hemmahistorik från fjolåret med två hemmasegrar. Bortaspelet fortsätter dock att vara ett frågetecken. Gais värvning Asceric har varit het.

 

4. Birmingham - Derby 2

Lampard adresserade media inför mötet och konstaterade att han var nöjd med säsongen. Om man vinner resterande matcher går man till playoff. Utöver tre långtidsskador hos gästerna finns det inte mycket att klaga på. Svår bortamatch!

 

5. Leeds - Wigan 1

Gästerna var så när på att få med sig alla tre poängen mot Norwich senast. Istället får laget nöja sig med en poäng. Leeds förväntas vinna hemma, men oddset känns snålt. Wigan har bara en förlust på fem senaste. Kryss mot Norwich senast.

Dagens avslag

6. Middlesbrough - Stoke X

Det är svårt att undgå historiken när Pullis Boro tar emot Stoke. Klubben Pullis gjorde sig ett namn i som tränare. Första mötet slutade 0–0 och med tanke på Stokes kryssfacit senaste veckorna kan vi mycket väl få se något liknande här.

7. Queens PR - Blackburn 1

Hall och Bidwell ser ut att missa mötet för QPR. Med fyra matcher kvar har Blackburn redan säkrat kontraktet. QPR behöver ytterligare fyra poäng på kvarvarande fyra matcher för att vara säkra. Laget övertygade senast. Ny hemmaseger?

 

8. West Bromwich - Hull 1

Det är ingen rolig skadelista WBA har med Brunt, Morrison och Barry borta på mittfältet. Hull hade tre raka segrar innan förlusten mot Boro senast. Måste i princip vinna om playoff-drömmarna ska hålla vid liv. Räkna med mål i plural!

 

Systemförslaget

1.Norrköping–Falkenberg 1X

2.Örebro–AIK X2

3.Gais–Brage 1X

4.Birmingham–Derby X2

5.Leeds–Wigan 1X2

6.Middlesbr.–Stoke 1X2

7.Queens PR–Blackburn 1

8.West Bromw.–Hull 1 2

196 rader