Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klasskillnaden alldeles för stor

Steven Berghuis och Dusan Tadic.
Foto: PEDRO FIUZA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / PEDRO FIUZA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Torsdagen ger oss ett hopplock av matcher från hela världen. 

Dagens spik landar på kupongens största favorit. 

Klasskillnaden blir för stor helt enkelt.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Everton

Everton har gjort tre toppinsatser på hemmaplan sedan Lampard tog över som tränare. Om man kommer i närheten av att prestera på den nivån laget gjorde mot City i helgen så ska det räcka till segern.

Skrällen

Eupen

Anderlecht har inte visat upp någon stabilitet i spelet. Laget har en högre högsta nivå men visar det sällan. Eupen har varit lite av ett spöklag för Anderlecht senaste åren. Innan förra segern hade Eupen fyra raka matcher mot Anderlecht utan förlust.

Match för match

1. Real Betis – Vallecano 1

Betis har visat strålande form den här säsongen. Skadeläget ser allt bättre ut och man har 2-1 att gå på från första mötet. Det finns dock en risk att ettan blir överstreckad. Ettan får utgångstipset.

2. AZ Alkmaar – Ajax 2

Ajax fick lida av CL-spelet när man förlorade borta mot Go Ahead Eagles förra omgången i ligaspelet. Det täta spelschemat blir kostsamt även för Ajax trupp. AZ har vunnit 15(!) av sina 16 senaste matcher. Tidig gardering på systemet.

3. Everton – Boreham Wood 1

Boreham ligger femma i National League. Det är ett smärre mirakel att man tagit sig hela vägen hit. Everton har en jobbig säsong i ligan men cupspelet har varit en av få positiva höjdpunkter. Det ska vara klasskillnad mellan lagen.

4. Anderlecht – AS Eupen 1

Lagen möttes två gånger under februari. I ligan vann Anderlecht enkelt med 4-1 men första cupmötet slutade 2-2 vilket ger Eupen alla möjligheter till att gå vidare. Anderlecht har varit ojämna hela säsongen.

5. Basel – St.Gallen 1

Basel ligger först på tredjeplats i den schweiziska ligan med ett hopp på 16 poäng upp till serieledande Zurich. Hemmalaget sålde sin skyttekung Cabral under januari. Gästerna har sex raka matcher utan förlust efter återstarten av ligan.

6. Grasshoppers – Lugano 1

Det brukar bli jämna matcher när dessa två lag möts. Tre av deras senaste möten har slutat oavgjort. Lugano har haft problem med målskyttet men har en starkare defensiv att luta sig mot. Vidöppet på förhand!

7. Tondela – CD Mafra 1

Tondela ligger i botten av den portugisiska ligan med fyra raka förluster i ryggen. Mafra befinner sig i mitten av divisionen under men går in till mötet med ett bättre självförtroende efter tre raka förlustfria matcher.

8. Atletico Nacional – Olimpia 1

Olimpia har 3-1 att gå på efter första mötet. Cardozo blev matchvinnare för Olimpia med två sena mål i en annars jämn tillställning. Nu måste Atletico försöka hämta igen två mål vilket kommer öppna upp ytor bakåt.

ANNONS:
Expertens systemförslag: