Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klar gruppetta – då är ”Reds” en svag favorit

Foto: PEDRO NUNES / BILDBYRÅN

Milans svaga försvar fäller avgörandet på dagens kupong.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

SPIKEN

Atletico Madrid

Atletico har sakta men säkert fått igång offensiven. Milan ligger sist i gruppen med en poäng efter fyra omgångar och det är talande för hur spelet sett ut i Champions League för deras del.

SKRÄLLEN

Porto

Liverpool har ingenting att spela för och befinner sig i ett tätt matchande. Om Klopp har möjlighet kommer han att försöka vila flera av sina stjärnor. Det enda som talar för att han skulle ställa upp med ett slagkraftigt lag är hemmapubliken och att man endast kan registrera 25 spelare för Champions League.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Manchester City – Paris SG 1

Trots att PSG har sin offensiva trio med och att City ser ut att sakna både De Bruyne och Grealish håller jag ettan som underskattad av svenska folket. City ligger långt före som lag. Streckas från vänster!


2. Liverpool – Porto 1

Liverpool är redan klar gruppetta. Hemmalaget saknar Elliott, Firmino, Gomez och Jones. Jota, Keita, Milner och Origi är frågetecken inför mötet. Porto är i stort poängbehov med ett jagande Atletico Madrid bakom.


3. Atletico Madrid – Milan 1

Atletico får klara sig utan Felipe, Joao Felix och Trippier. Milan kommer in till mötet med tveksam form och flera spelare borta. Atletico vann bortamötet med 2-1 tidigare under gruppspelet.


4. Club Brugge – Leipzig 2

Leipzig är i grunden ett bättre lag och behöver vinna för att nå tredjeplatsen. Båda lagen saknar flera spelare inför mötet men gästerna har en bredare trupp. Tvåan får utgångstecknet.


5. Sporting Lissabon – Dortmund 1

Dortmund prioriterar ligaspelet och man har en horribel skadesituation med namn som Haaland, Hazard, Hummels och Dahoud borta. Cabral saknas för Sporting. Värdet ligger i hemmasidan.


6. Sheriff Tiraspol – Real Madrid 2

Det är ett revanschsuget Real Madrid efter förlusten mot Sheriff hemma i Madrid. Gästerna behöver vinna för att säkra avancemang i gruppen. Bale, Ceballos, Hazard och Valverde saknas för Los Blancos.


7. Barnsley – Swansea 1

Det här blir Poyas först match som tränare för Barnsley. Swansea spelar en tilltalande fotboll men mot aggressiva hemmalag har det blivit lite för många misstag i passningsspelet.


8. Blackburn – Peterborough 1

Blackburn har Dack på skadelistan. Gästerna får klara sig utan Randall, Marriott och Jones. Blackburn ska vara favorit men man har varit väldigt ojämna under säsongen och ettan kommer att bli överstreckad.

ANNONS:
Expertens systemförslag: