Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Kanariefåglarna" ska ha toppchans på hemmaplan

Foto: MARCOS RODRIGUEZ / CORDON PRESS / BILDBYRÅN

Topptipset 13 september

Spelstopp: 17.29

Spelexpert: Johan Meijer

1. Tampereen Ilves–Fc Honka 1

Ilves gjorde hela sex mål i andra halvlek mot Mariehamn och har häng på en Europa-plats. Segern var extra imponerande med tanke på att flera viktiga spelare saknades. Är troligen bättre rustat i dag. 1x bör räcka.

 

2. FC Inter Åbo–Vaasa 2

Inter var chanslöst mot serieledande HJK Helsingfors och har stora problem med målskyttet. Vaasa är med och slåss om en Europa-plats. Missade straff mot Lahti och fick nöja sig med en poäng. Är ett starkt bortalag.

 

3. Helsingfors–Mariehamn 1

HJK Helsingfors är som vanligt överlägset i inhemska ligan. Har en vass anfallare i 21-årige brassen Joao Klauss (16 mål). Mariehamn släppte in sex mål i andra halvlek senast och snittar nästan två insläppta per match. Klar hemmaseger!

 

4. KuPS–Lahti 1

KuPS är i mycket bra form och enda poängtappet på fem senaste kom mot serieledaren HJK. Lahti spelar en defensivt orienterad fotboll och har kryssat hela tolv av 25 matcher i ligan. Knapp hemmaseger? 

 

5. Seinajoen–Turku 2

SJK var tippat att tillhöra övre halvan men har floppat och riskerar att få kvala sig kvar i högsta serien. Nu väntar nyckelmatch mot nästjumbon TPS. Bortalagets nyförvärv Sterling Yateke svarade för alla fyra mål senast. TPS skräller?

 

6. Albacete–Lugo 1

Albacete har fått en bra start i ligaspelet med åtta poäng efter fyra matcher. Tränaren Luis Miguel Ramis meddelar att det blir många ändringar i startelvan. Lugo har haft en tuff start i ligan och prioriterar troligen ligamatchen i helgen.

 

7. Numancia–Sporting Gijon 1

Klassiska Sporting Gijon satsar på att bli uppflyttat till högsta ligan och plockar bland annat med fem b-lagsspelare till Numancia. Även hemmalaget Numancia väntas göra många ändringar i startelvan. Hemmaplan avgör?

 

8. Las Palmas–R. Majadahonda 1

Las Palmas har startat säsongen övertygande. Saknar Sergio Araujo och Gaby Peñalba, i övrigt är alla tillgängliga. Segunda-nykomlingen Rayo reser 430 mil på 72 timmar och vilar troligen så många ordinarie spelare som möjligt. Bra etta.

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Tampereen Ilves–Fc Honka 1x

2. FC Inter Åbo–Vaasa x2

3. Helsingfors–Mariehamn 1

4. KuPS–Lahti 1x

5. Seinajoen–Turku 1x2

6. Albacete–Lugo 1x

7. Numancia–Sp. Gijon 1x

8. Las Palmas–R. Majadahonda 1

96 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!