Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan vara Europas bästa – tvåan kupongens bank

Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN

Kvällens bästa spikar hämtas från Champions League där Atalanta ska ha toppchans mot skadedrabbade Real Madrid och Manchester City är en bank på neutral plan. 

I skrällväg hoppas jag främst att övervärderade Swansea åker på pumpen igen.     

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det mesta satt som en smäck i går. Chelsea vann till ett otroligt spelvärde och Bayern München drog nytta av Lazios virriga försvar. Dessutom lyckades krisade Bristol City vinna till väldigt låg procent, till och med spikkrysset mellan Luton–Millwall satt. 

En hel okej kväll med andra ord. Det är samma upplägg på onsdagens Topptips som i går. Två Champions League-matcher och sex tillställningar från The Championship. En skillnad är att Svenska Spel har kryddat det hela med 250 000 extra kronor i potten. 

■■ Match 1. Att Atalanta skulle stå som klara oddsfavorit i en slutspelsmatch i Champions League mot Real Madrid var det inte många som trodde för några år sedan. Men det är vad som gäller i kväll. Trots att Papu Gomez lämnat för Sevilla har Atalantas offensiv inte mattats. Luis Muriel är inne i en sanslös toppform och har faktiskt bäst målsnitt per minut i hela Europa. Hemma i Bergamo är Atalanta som bäst och kommer närmast från dubbla segrar och sju mål framåt mot Napoli. 

Real Madrid har å sin sida stora problem då truppen är skadeskjuten. Totalt saknas upp mot nio spelare, där lagets två stöttepelare Ramos och Benzema gör mest ont. Det är de två givna ledarna defensivt som offensivt. Lägg därtill Reals märkliga insatser i gruppspelet, då med ett betydligt bättre truppläge, så bör Marängerna vara oroliga. 

Jag tror Atalanta sätter plattan i botten och fixar ett bra utgångsläge inför returen här. Ettan spikas till klart rimliga 40%. 


■■ Match 2. Vidare till nästa CL-spik. Borussia Mönchengladbach tog sig överraskande vidare från gruppspelet före ett underpresterande Inter. Men i detta slutspel rankar jag tyskarna som ett av de sämsta kvarvarande lagen. Formen är dessutom kall där det gått grus i maskineriet hemma i Bundesliga. I de två senaste hemmamatcherna har det till exempel blivit stryk mot bottenlagen Mainz och Köln. Viktige Marcus Thuram dras dessutom med en skada och är ett frågetecken. 

Nu höjs svårighetsgraden med inte bara ett snäpp, utan flera, när europas kanske bästa klubblag står för motståndet. Dessutom på neutral plan i Budapest. Manchester City går fram som en ångvält just nu och staplar segrar på löpande band. Guardiola har ett näst intill perfekt truppläge och här osar det klasskillnad. 

Tvåan är kupongens bank-spik! 


■■ Skrällen som sticker ut på kupongen hämtas från match 5. Jag har länge pratat om Swanseas goda spring (tur) och rekade emot svanarna i helgens Stryktips. Då blev det torsk med 1-4 mot Huddersfield. Det skulle inte förvåna om det är början på en väntad svacka. Att Swansea ska fortsätta kriga om en direkt uppflyttning till Premier League ska inte vara möjligt, även om det svenska folket tycks tro det. Nu streckas Swansea alldeles för högt hemma mot Coventry. 

Nykomlingen tog en häftig skalp hemma mot ligans totalt sett bästa lag Brentford senast med 2–0. När de mötte Swansea i hemmamötet var det en helt jämn match (1–1) där Coventry var laget som tog ledningen. 

Här ligger allt värde på X2 där tvåan till 15% är vägen mot lite större pengar denna onsdag. 


SKRÄLLEN

Coventry (match 5)

Coventry visade i helgen mot Brentford att de kan slå de bästa, men undervärderas ändå av det svenska folket. Swansea är inte så bra som tabellplaceringen säger och bör dippa snart. 15% på tvåan innebär bra skrällvärde. 


SPIKEN

Manchester City (match 2)

Manchester City är Europas mest formstarka och fortsätter rada upp segrar. Något man inte kan säga om Gladbach som inte kommit upp i nivå i Bundesliga. När matchen dessutom spelas på neutral plan i Budapest ska tyskarna inte kunna störa. Bank-tvåa. 

FAVORIT I FARA

Watford (match 7)

Blackburn har inte fått till det på slutet men besitter mycket kvalitet. De ska inte räknas ut mot ett Watford som haft svårt att imponera på bortaplan med svaga åtta mål på 15 matcher. Tvåan streckas alldeles för högt (51%) och är ett potentiellt avslag. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: