Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Juventus har ställt in siktet på tre poäng

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Topptipset 7 november

Spelstopp: 18.54

Spelexpert: Johan Meijer

1. Bayern München–AEK Athen 1

Bayern var mycket svagt mot Freiburg och rapporter säger att tränaren Kovac inte har alla spelare bakom sig. Kan säkra slutspelsbiljetten vid seger i kväll. Saknar bland andra formstarke Thiago Alcántara. AEK är gruppens sämsta lag.

2. Benfica–Ajax 2

Benfica har två chockförluster i rad i ligaspelet och det unga laget är inte lika bra som de senaste upplagorna. Ajax har imponerat både i ligan och i Champions League. Saknar skadade Carel Eiting. Benfica klart tveksam favorit.

3. CSKA Moskva–Roma X

CSKA har klart tveksam form med bara en seger på sex senaste matcherna. Viktige mv Akinfeev tillbaka efter avstängning. Saknar bl a vasse Bistrovic. Roma vann hemma-mötet klart men brukar ha tufft på bortaplan i CL. Varsin poäng?

Dagens säkra

4. Juventus–Manchester United 1

Juventus såg starkt ut i bortamötet med United och vann mycket rättvist. Har lite problem på mittfältet då Khedira och Can är skadade medan Matuidi är tveksam till spel. United vann trots svag insats i ligan i helgen. Svårt ta poäng här.

5. Lyon–Hoffenheim 2

Lyon var svagt i hemmamötet med Shakhtar (tomma läktare) och ska vara tacksamt för poängen i bortamötet med Hoffenheim. Bortalaget imponerade i helgens ligamatch och har vass offensiv. Måste gå för tre poäng. Kan skrälla.

6. Manchester City–Shakhtar Donetsk 1

City har hämtat sig efter chockförlusten mot Lyon och har två raka segrar i CL. Dominerade stort i bortamötet med Shakhtar (3–0). Saknar bl a de Bruyne. Shakhtar kan få tillbaka Taison och Marlos. Fernando ny på skadelistan. City gör minst tre mål?

7. Valencia–Young Boys 1

Valencia har fått en tung start på säsongen och framför allt är det offensiven som inte fungerar. En poäng i bortamötet var rättvist. Har ? för Cheryshev och Piccini. Young Boys har allt att vinna. Etta, men Valencia inte att lita på.

8. Viktoria Plzen–Real Madrid 2

Plzen skapade en del chanser i bortamötet och fick till slut utdelning. Nu saknar man bäste anfallaren Krmencik = stort minus. Reals tillfällige tränare Santiago Solari saknar flera viktiga försvarsspelare. Trolig tvåa, men krysset kommer med.

Systemförslaget

1. Bayern Mün.–AEK Athen 1  X

2. Benfica–Ajax   X  2

3. CSKA Moskva–Roma 1  X  2

4. Juventus–Man. United 1  

5. Lyon–Hoffenheim 1  X  2

6. Man. City–Shakhtar D. 1  

7. Valencia–Young Boys 1  2

8. Vikt. Plzen–Real Madrid X  2

144 rader

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!