Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättepengar i sikte om favoriten faller

Foto: STU FORSTER / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Storsatsande Monza får mitt förtroende denna måndag när ett krisande Brescia gästas i Serie B. I skrällväg ska Getafe inte räknas bort mot ett hårt matchande Athletic Bilbao. Och vem orkar gardera megafavoriten Tottenham?

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Sex europeiska destinationer och två matcher från Brasilien är vad måndagens Topptips har att erbjuda. En kupong där det finns två vägar att vandra. Spika storfavoriten Tottenham, eller satsa på storkovan. Jag väljer storkovan. 


■■ Men vi inleder i La Liga och match 2. Athletic Bilbao har en fin vecka bakom sig där de slog ut Real Madrid i semifinal och Barcelona i finalen av Supercupen. En välkommen titel med tanke på den tröga säsongen i övrigt där baskerna bara vunnit sex av 18 matcher i ligan och parkerar på den nedre halvan. Efter titeln har Bilbao dessutom spelat Copa del Rey mot Ibiza vilket inneburit tre matcher på en vecka. 

Getafes schema har varit betydligt lugnare med två vinster på två veckor mot beskedligt motstånd. Detta fysiska och svårspelade Getafe har inte varit någon favoritmotståndare för Bilbao som gått sju raka ligamatcher utan att vinna mot gästerna. I fjol vann Madrid-laget här på San Mamés med 2–0. 

Jag tycker det mesta talar för en jämn och målsnål match, vilket gör den överstreckade ettan ointressant. X2 är ett sunt val till ypperligt spelvärde. 


■■ Serie B bjuder på en fräck spik i match 5. Brescia degraderades från Serie A i fjol och lär inte se finrummet igen på ett tag. Laget är inne i en kris där fansen i veckan satt upp banderoller på träningsanläggningen med tydligt missnöje. Dionigi är klubbens tredje tränare bara den här säsongen och nyligen lämnade viktiga spelare som Torregrossa och Sabelli laget. Resultaten har av naturlig anledning varit usla med tre förluster på de fyra senaste. Brescia mår helt enkelt inte bra. 

Annat är det i storsatsande Monza. Gästerna köptes upp av Silvio Berlusconi 2018 och har sedan dess klättrat i seriesystemet. Målet är Serie A. In och har spelare som Kevin-Prince Boateng och Balotelli (skadad nu) kommit. Den rutinerade dansken Gytkjaer, som var skyttekung i Polen innan denna säsong, är också värd att nämna. Vid vinst här har Monza faktiskt chansen att kliva upp topp 2 och placera sig på en direktplats till Serie A. Med tanke på den fina formen och solida defensiven, med fyra hållna nollor de senaste fem, känns det som ett fullt troligt scenario mot ett Brescia som spelar med huvudena under armen. 

När tvåan dessutom understreckas till 51% så är spiken given. 


■■ Den stora favoriten på kupongen hittas i match 1 och heter Tottenham. Det vankas FA-cupen mot The Championship-jumbon Wycombe. Wycombe har dock visat att de tycker det är rätt skoj med cupen när de slog ett roterande Preston med 4–1 här hemma i den förra omgången. Defensiven är det heller inget fel på, trots att laget är jumbo i ligan är det sällan de går bort sig helt i matcherna. Värdarna har bara släppt in mer än två mål i två av 23 matcher i ligan så här långt. Givetvis är de underlägsna Tottenham, men Spurs har inte gjort sina bästa matcher mot lågt stående försvar. 

Här har Mourinho dessutom veckans stormatch mot Liverpool i sikte. Med bara några dagars vila till den lär tränaren inte riskera anfallsstjärnorna Kane och Son nu. Det är ett kraftigt roterande Tottenham vi har att vänta. Visst är tvåan trolig, men på ett kylslaget Adams Park en måndag i januari är jag inte övertygad om att det är upplagt för någon slakt. 

När Spurs streckas till 86% tycker jag i alla fall att skrällkrysset är ett häftigt komplement. 


SKRÄLLEN

Getafe (match 2)

Svårspelade Getafe har haft det lätt mot Athletic Bilbao de senaste åren med sju raka ligamatcher utan förlust. Bilbao har ett tungt spelschema i ryggen medan Getafe är mer utvilat med två raka segrar i ryggen. Tvåan till 20% är given i en förmodat helt jämn match. 

SPIKEN

Monza (match 5)

Storsatsande Monza visar form och har ett lag som krigar om uppflyttning till Serie A. Möter ett Brescia i kris som tappat viktiga spelare i januari och har fansen emot sig. Håller sig tvåan under 55% är det fint spelvärde och en given spik. 

FAVORIT I FARA

Corinthians (match 8)

Corinthians har en tuff tid för närvarande med ekonomiska bekymmer och en sargad trupp som drabbats av både skador och corona. Bragantino, som ägs av Red Bull-koncernen, är ett lag på frammarsch och kan inte alls räknas bort här. Ettan överstreckas rejält och kan utelämnas helt. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: