Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jämnt möte väntar för Sverige – krysset spelas

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Topptipset 24 juni

Spelstopp: 18.59

1. Sverige–Kanada X

Sverige vilade flera spelare mot USA och svarade för godkänd insats trots förlusten. Kanada har defensiven som sin främsta styrka och är mer destruktivt än konstruktivt. Troligen mycket jämn match. Chansspik på krysset?

 

2. Gais–Degerfors 2

Gais saknade Angelin, Wahlström, Harvey, Östling och Bohm pga skador i derbyt senast. Rosenqvist avstängd i dag. Uppåt i Degerfors efter vändningen mot Västerås. Utgå från tvåan.

 

3. Öster–Varberg 2

Öster skapade en hel del målchanser mot BP men har svårt att hålla fokus i 90 minuter. Saknar fortsatt avstängde Ljungberg. Varberg åkte på första förlusten senast. Har frågetecken för vasse Seljmani.

 

4. Frankrike U21–Rumänien U21 1

Frankrike och Rumänien har båda full pott efter två omgångar och båda lagen tar sig till semifinal vid ett oavgjort resultat. Frankrike behöver tre poäng för att vinna gruppen. 1x bör räcka.

Dagens bästa

5. Kroatien U21–England U21 2

Både Kroatien och England är borta från semifinaldiskussionen och det är risk för ”träningsmatch” i kväll. England har bredare trupp och om det blir reservbetonade elvor är det klar fördel England.

6. Chile–Uruguay 2

Chile är garanterat en kvartsfinalplats. Även Uruguay är i praktiken klart för nästa runda. Gruppsegern ger dock en klart bättre lottning och det kan bli full satsning från båda lagen. x2 bör räcka.

 

7. Ecuador–Japan 2

Båda lagen har fortsatt chans att gå vidare som grupptrea. Ett ungt Japan svarade för stark insats mot Uruguay senast. Ecuador har problem med disciplinen. Kaptenen Achillier avstängd.

 

8. Tunisien–Angola 1

Tunisien har ett välorganiserat lag och vass offensiv spelare i St. Etienne-stjärnan Wahbi Khazri. Räknas som en outsider i mästerskapet. Angola håller inte samma klass men kan ta skrällpoäng i premiären.

 

Systemförslaget

1. Sverige–Kanada x

2. Gais–Degerfors 1x2

3. Öster–Varberg 1x2

4. Frankrike U21–Rumänien U21 1x

5. Kroatien U21–England U21 2

6. Chile–Uruguay x2

7. Ecuador–Japan 1x2

8. Tunisien–Angola 1x

216 rader