Jag tar ställning i heta toppmötet

Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN

Jag tar ställning och spikar i toppmötet i The Championship och letar skrällar i Tyskland.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

SPIKEN

Fulham

Fulham har överlag en bättre trupp med spets framåt i form av Mitrovic. Skadorna påverkar inte hemmalaget i samma utsträckning. Formkurvorna pekar i motsatt riktning.

SKRÄLLEN

Union Berlin

Union Berlin spelar med ett stort självförtroende och möter ett Leipzig som haft en trasslig säsong med många skador och ojämnt spel. Högt spelvärde i hemmasidan.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Fulham – Bournemouth 1

Fulham saknar Cavaleiro, Chalobah, Francois och Stansfield. Gästerna har Stanislas, Zemura, Pearson, Brooks och Brady borta. Fulham har gått starkt genom hela säsongen medan Bournemouth börjat tappa på slutet.


2. Granada – Alavés 1

Granada saknar namn som Ruiz, Diaz, Machis och Sanchez. Gästerna har Duarte avstängd. Det är två lag som gör väldigt lite mål och befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Lutar åt ettan med viss kryssrisk.


3. Union Berlin – Leipzig 1

Leipzig kommer in till mötet med tveksam form. Gästerna har dragits med skadeproblem hela hösten. Till kvällens möte saknas sju spelare. Union Berlin är taktiska skickliga och känns underskattade av svenska folket.


4. Benfica – Sporting 1

Prestigefyllt derby i toppen av tabellen. I vanlig ordning har båda lagen gått otroligt starkt i ligan. Radonjic, Pinho, Verissimo och Goncalves saknas för hemmalaget. Sporting saknar viktige Palhinha samt Cabral och Coates.


5. Portimonense – Porto 2

Marcano saknas och Pepe är tveksam till spel för Porto. Porto har gått otroligt bra i ligan. Klubben är fortfarande obesegrade efter tolv matcher men Portimonense är ett av seriens bästa lag defensivt.


6. Groningen – Zwolle 1

Groningen saknar de Leuw medan gästerna har van Polen på skadelistan. Zwolle har underpresterat kraftigt den här säsongen. Gästerna ligger sist i ligan med fem poäng efter 14 omgångar med endast sju gjorda mål framåt.


7. Saint-Truiden – Union Saint-G 2

Tyske Bauer är avstängd för hemmalaget. Van Dessel saknas med en knäskada. Royale Union har varit den stora överraskningen i Belgien. Gästerna toppar serien men insatsen senast var direkt svag. Frågetecken kring gästernas form.


8. Huesca – Valladolid 2

Huesca har ett lag som ska befinna sig på den övre halvan av tabellen men spelet har inte fungerat, framför allt offensivt. Valladolid ska vara det bättre laget och går in till mötet med vassare form.

ANNONS:
Expertens systemförslag: