Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag helgarderar och jobbar hemmaknall”

Foto: PETER NICHOLLS / BILDBYRÅN

Största skrällen på kupongen, rekade Spezia, vann i går till låg procent och det finns fina skrälldrag även i dag. I den tyska cupen hoppas jag på ett tungt favoritfall när regerande mästaren Dortmund har en tuffare uppgift än vad svenska folket tror borta mot hemmastarka St. Pauli. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det mesta gick rätt i går då min rekade superskräll Spezia, efter en minst sagt spännande matchavslutning, vann borta mot Milan med 2–1. Spiken Fiorentina vann hyfsat enkelt med 6–0 och totalt betalade mitt 108-raderssystem här på Expressen 2 675 kronor för en enkelrad. 

På det igen denna tisdag där engelsk ligafotboll blandas med en La Liga-match och cupspel från Italien och Tyskland. Även i kväll finns det stora favoriter att försöka fälla. 

Här är mina tidiga tankar: 


■■ Match 1. Brighton, ständigt detta Brighton. Fiskmåsarna är ett personligt favoritlag i Premier League. En välskött klubb som under Potter jobbar långsiktigt med en många gånger publikvänlig fotboll. Det finns dock en viss hatkärlek till detta lag som aldrig riktigt går att lita på, främst på grund av avsaknad av en riktigt spetsig offensiv. I M23-derbyt mot Crystal Palace senast var Brighton som vanligt det bättre laget, men lyckades, också som vanligt, inte vinna mot Kristallpalatset. Efter mängder av missade målchanser, bland annat en straff, slutade det till sist 1–1. Det är dock mot bättre lag som Brighton brukar stå för sina mest imponerande insatser. De har inte bara löst poäng, utan också stora delar varit det bättre laget, mot både Liverpool och Chelsea den här säsongen. Detta på bortaplan. 

Chelsea-matchen spelades så sent som innan jul, så de som tror att gästerna bara ska komma hit och hämta tre säkra poäng tror fel. Tuchel hade tagit tillbaka Lukaku på nåder och försökte i övrigt ställa upp med en snabbare och mer offensiv elva mot Man City. Det slutade med 0–1 i baken och inte särskilt många skapade chanser framåt. Där gled nog drömmarna om ligaguldet iväg för gott. Visst ska Chelsea vara favorit i kväll men med tanke på Brightons förmåga att höja sig i den här typen av matcher är jag inte sugen på att spika tvåan, som förmodligen kommer att streckas över 60%. 

Jag helgarderar och jobbar hemmaknall som rensar fint. 


■■ Match 3. Sheffield United var verkligen på gång med fyra raka segrar, bland annat borta mot suveränerna Fulham, i The Championship. En formtopp som jag väntat på för laget är alldeles för bra för att inte vara med och slåss om play off-platser. Något förvånande blev det således torsk borta mot heroiska Derby i lördags. Ett resultat som genast gör att det svenska folket ser ut att vända The Blades ryggen. Enstaka sämre matcher gör dock alla lag i den här serien så personligen lägger jag ingen större vikt vid den. Viktigare är att Sheffield U är ett bättre lag än Preston i grunden och har en starkare elva på i stort sett varje position. 

Preston tog en pinne i en jämn match mot formsvaga Birmingham senast och är ojämna. I tabellen ligger de här lagen på samma poäng, något som lurar tipparna att strecka den här matchen helt jämnt. Preston är till och med liten favorit. Sett till Expected Points över säsongen borde gästerna dock ligga högre upp. När lagen möttes senast var United också det klart bättre laget i 2–2-matchen där Preston kvitterade i 94:e minuten. Jag gillar att välja sida i såna här jämnstreckade matcher och ni förstår nog vilken sida jag tar. 

Tvåan är en häftig chansspik runt 35%. 


■■ Match 7. Sugna på att gå för de stora pengarna? Då har jag ytterligare ett drag för dem som vågar ta ut svängarna. Den tyska cupen, DFB Pokal, brukar bjuda på rejält med skrällar. Bayern München är redan utslagna och de regerande mästarna Dortmund står kvar som favoriter att försvara titeln. Här är det dags för åttondelsfinaler och på andra sidan står St. Pauli från andradivisionen. Enkelt avancemang? Nja, det behöver inte bli så enkelt. 

Värdarna gör det riktigt bra i Zweite Bundesliga som de toppar. Hemma i Hamburg agerar de med pondus, 8-1-0 så här långt i ligaspelet, och jag skulle vilja säga att inget lag i Bundesliga kan komma hit och ställa ut skorna och tro att det ska lösa sig. Dortmund har en tuff bortamatch i ligan borta mot Hoffenheim på lördag och lär rotera. Det är tveksamt om en spelare som Haaland kommer att matchas från start, exempelvis. Något som givetvis öppnar upp matchen ytterligare. Med tanke på gästernas många gånger tveksamma defensiv tror jag absolut att St. Pauli kan få in någon boll här och störa. 

Således vill jag gardera den högt streckade tvåan och helgarderar. 


SPIKEN

Juventus (match 5)

Juve har börjat röra på sig och har lyckats montera ner sämre lag den senare tiden. I den kategorin måste Sampdoria sättas. Gästerna visar svag form och är indragna i bottenstriden i Serie A. Bör lägga fokus på att rädda kontraktet och inte blomstra i Coppa Italia. Stark etta. 

SKRÄLLEN

St. Pauli (match 7)

Hipsterklubben St. Pauli går riktigt starkt i den tyska andraligan och har inte förlorat på hemmaplan sedan i maj. Dortmund lär rotera en del i denna cupmatch då en tuff ligamatch väntar borta mot Hoffenheim på lördag. Skrällvarning! 

DRAGET

Sheffield United (match 3)

Bortsett torsken mot Derby senast har Sheffield U sett allt bättre ut på slutet. Är ett bättre lag än Preston. Till jämna streck är det ett fräckt drag att välja sida. Jag spikar tvåan med god känsla.

ANNONS:
Expertens systemförslag: