Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inget (Mir)akel om Huesca tar en trea

Foto: ALBERT GEA / BILDBYRÅN

Jag spikar Huesca i det spanska ångestmötet och hittar stort värde i alldeles för lågt streckade Reading och Metz. Kan något, eller båda, av dessa lag skrälla så är vi garanterade bra utdelning vid åtta rätt.      

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Sex länder, åtta olika ligor. Det är upplägget för fredagens Topptips. Spelvärdet ser riktigt trevligt ut med två stora överstreckade favoriter och flera potentiella dolda spikettor till rimlig streckning. 

Här har ni mina viktigaste drag kring kupongen: 

■■ Match 3. Jag inleder med en fräck spik som jag tror kommer hålla sig helt okej värdemässigt. Det vankas ett riktigt ångestladdat bottenmöte i La Liga. Huesca ligger under strecket och har två poäng upp till kvällens motståndare, Elche, som är på säker mark. Lilla Huesca har ändå imponerat på mig trots tabellplaceringen. Det har varit en pigg nykomling som borde fått med sig mer med tanke på prestationerna. Går man efter statistik som Expected Goals ligger de en bra bit ovanför nedflyttning. Huesca hade länge problem med målskyttet men Wolverhampton-lånet Rafa Mir har rått bot på det. 23-åringen har verkligen hittat nätet på slutet och gjorde båda målen i 2–0-vinsten borta mot Levante i helgen. 

Enligt samma statistik som jag hänvisade till nyss så har Elche tvärtom fått med sig klart fler poäng än de varit värda. Det är inte alltid statistik jämnar ut sig över en säsong, men här tror jag verkligheten kommer ikapp gästerna. Bortaspelet har dessutom varit en akilleshäl för Elche som bara skrapat ihop en pinne på de senaste sju resorna. 

Håller sig ettan runt 50% tvekar jag inte på att singla den. 


Sen kommer vi till de två matcher som kommer avgöra utdelningen på den här kupongen. Här gäller det att det skräller till för att det ska bli några pengar att tala om. 


■■ Match 2. Xisco Munoz har fått Watford på rätt köl och stormar nu mot Premier League. Med nio poängs försprång ner till jagande Brentford behöver laget inte spela med den vassaste kniven mot strupen. Men här tycker jag att det svenska folket tar ut ännu en seger lite för tidigt. Ettan överstreckas rejält med tanke på att det inte är något oävet motstånd som väntar. 

Reading går en hård kamp om att behålla sin play off-plats och är beroende av varje poäng när ett formtoppat Bournemouth jagar. The Royals har inte heller sett så pjåkigt ut på slutet och bara förlorat en av sina åtta senaste ligamatcher. Offensivt finns det stor kvalitet med skyttekung Lucas Joao (19 mål) och Yakou Meite, som kommit tillbaka med kraft sedan sin skada. När lagen möttes i höstas vann Reading med 1–0 och till rådande streckning finns det inget annat att göra än att hoppas på en repris. 

Tvåan till 10-15% är ett riktigt bra skrälltecken. 


■■ Match 5. Lille kommer från en otroligt tung seger mot PSG i seriefinalen och toppar nu Ligue 1 tre poäng före de franska giganterna. En riktig urladdning, men det hör inte till ovanligheterna att det följs upp av lite baksmälla och en sämre insats. Risken för det ökar än mer då Lille har flera tunga avbräck. Kanadensaren Jonathan David som stod för målet mot PSG ser ut att missa den här matchen på grund av skada. Backen Djalo, som åkte på ett rött kort efter gruff med Neymar, är avstängd och de turkiska landslagsmännen Celik och Yazici sitter i covid-karantän. 

Lägg därtill att Metz inte är någon strykpåse. Den anonyma klubben har stått för en riktigt bra säsong, befinner sig på den övre halvan och har faktiskt en liten chans på Europaspel. Men när tipparna kikar tabellen och minns Lilles seger mot PSG så glöms ettan bort helt. I skrivande stund streckas den en bra bit under 10%. Det betyder stort spelvärde och en kupongrensare av rang. 

Alla tecken måste in illa kvickt. Den riktigt vågade chansar till och med bort den övervärderade favorittvåan och garanterar sig själv bra utdelning vid full pott. 


SKRÄLLEN

Metz (match 5)

Metz gör en bra säsong på den övre halvan, men undervärderas ändå rejält mot de franska serieledarna. Lille har ett par jobbiga avbräck och visst luktar det lite baksmälla från vinsten i seriefinalen? 

SPIKEN

Huesca (match 3)

Huesca har presterat bättre fotboll än vad tabellen visar. Med formtoppade målskytten Rafa Mir i frontlinjen håller jag hemmalaget klart högre än bortasvaga Elche. Ettan är en bra spik runt 50%. 

DRAGET

Portimonense (match 6)

Portimonense stod för en av säsongens bästa insatser när de körde över Nacional på bortaplan med 5-1 senast. Välbehövligt då kontrakten ännu inte är säkrat. Guimaraes hade stora förhoppningar inför säsongen, men har inte längre någon rimlig chans på Europabiljetter och tycks redan ha checkat ut för säsongen. Kul chansspik under 40%.

ANNONS:
Expertens systemförslag: