Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Högt streckade Celtic är roliga garderingen

Foto: STUART WALLACE/BPI/SHUTTERSTOCK / STUART WALLACE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

West Ham är en bank i FA-cupen när lilla Stockport från femtedivisionen gästas. Däremot garderar jag för högt streckade Celtic, som inte alls kommit upp i nivå den här säsongen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det är en riktig fruktsallad Topptipset bjuder på denna måndag där hela sju länder ska besökas. Vi blandar Serie A, med FA-cupen och den tyska andradivisionen bland annat. 

I den klassiska FA-cupen hittar vi kupongens bank i match 3. West Ham har gjort det över förväntan i Premier League den här säsongen och är faktiskt med och nosar topp 5 i baken. Nu har The Hammers haft en längre vila sedan de slog Everton borta den 1:a januari och har inte nästa match förrän på lördag. Det borde betyda att David Moyes kan ställa en helt ok elva på planen. Då ska lilla Stockport från Nations League, division 5, vara en munsbit. Visst har vi sett en del skrällar i den här cupen tidigare, men nu är klasskillnaden bara för stor. Jag krånglar inte till utan spikar ettan runt 80%. 

En annan stor favorit som också streckas runt 80-strecket är Celtic i match 4. Här ska vi jobba skrällen. Celtic har inte haft någon bra säsong. De har inte alls räckt till mot antagonisten Rangers i ligaspelet där de hamnat hela 22 poäng bakom serieledarna. I Europa League blev det tidig sorti efter ett gäng mediokra insatser. Det är helt klart en mellansäsong för de grönvita. Här har de viktige israelen Nir Bitton avstängd. Till den för höga streckningen är det givet att gardera favoriten när ligafyran Hibernian kommer på besök. Gästerna har visserligen ett par kalla resultat bakom sig, men stod upp riktigt bra mot Rangers på bortaplan nyligen och var ytterst nära tre poäng hemma mot Celtic i slutet på november. 2-0-ledningen blev till 2-2 på övertid då. I Kevin Nisbet har de en målskytt av rang som kan lösa saker på egen hand. Jag helgarderar och jobbar in kupongrensaren till 6%. 

I match 1 väljer jag att ta ställning för jumbon Huesca. Nykomlingen har haft en hel del motflyt under säsongen och inte varit så dåliga som poängsamlingen visar. Håller defensivt ihop det väldigt bra, framför allt på hemmaplan där varken Barcelona eller Sevilla gjort mer än ett mål. Nu gäster ett Real Betis som inte ser något vidare ut. Framför allt är truppläget jobbigt här med en lång rad spelare borta på grund av skador, avstängningar och corona. Mittfältsmotorn Carvalho, klubbikonen Juaquín och argentinaren Rodríguez ser ut att vara borta bland annat. Jag gillar inte den för högt streckade favorittvåan. 1X räcker långt. 

SKRÄLLEN

Hibernian (match 4)

Hibernian har visat att de kan stå upp mot de bästa denna säsong. Var bara minuten ifrån tre poäng hemma mot Celtic. Ett Celtic som är en sämre version av sig själva denna säsong och redan gett upp ligaguldet. Häftig skrälltvåa till för låga 6%. 

SPIKEN

West Ham (match 3)

West Ham kommer utvilade, med ett tacksamt spelschema, till lilla Stockport utanför Manchester. Lär ställa upp med en klart habil elva. Hemmalaget spelar så lågt som i Nations League, den femte divisionen, och ska inte kunna rå på den här typen av motstånd. Bankspik. 

DRAGET

Spikkryss (match 8)

Målsnålt och tight att vänta i den spanska andradivisionen. Inget av lagen har någon vidare offensiv. Nykomlingen Sabadell är ett av de sämre lagen i ligan medan Lugo gärna nöjer sig med en pinne på bortaplan. Häftigt spikkryss på mindre kuponger. 

SYSTEMFÖRSLAGET

ANNONS:
Expertens systemförslag: