Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjärnan före hjärtat – Frankrike är spiken

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

När det svenska folket tippar med hjärtat så måste jag lägga känslorna åt sidan. Frankrike undervärderas rejält på tisdagens Topptips och är, tyvärr, omgångens bästa spik sett till spelvärde. 

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem 

Topptipset inleder med fyra matcher från A-divisionen i Nations League och avslutar med det sydamerikanska VM-kvalet. Någon lätt kupong är det inte, med få givna spikar. Här gäller det att våga gå för sina drag fullt ut. 

■■ Sverige gästar en redan klar gruppsegrare i match 1 efter Frankrikes starka seger borta mot Portugal. Sverige imponerade stort mot Kroatien där de vann mycket rättvist, men kroaternas slumpmässiga reducering till 1–2 gör att Blågult måste ta in ett mål i målskillnad här för att ha chansen att undvika sistaplatsen och degradering. 

På gårdagens kupong så helgarderade jag denna match. Nu börjar dock det svenska folket skena iväg i tankarna och Frankrike undervärderas rejält. Just nu streckas ettan till låga 55%, när man får så bra priser så bör hjärtat läggas åt sidan. Då är det en bra värdespik.  

■■ För svensk del ska vi även ha koll på match 2 där Kroatien ska försöka höja sig. Modric och gubbarna blev dock rejält utspelade i Porto där 4–1 till Portugal var i underkant. Och då var Ronaldo inte ens med. Han kliver in nu och jagar dessutom målrekord. Såna rekord skojar man inte bort i Ronaldos värld och han kommer göra jobbet. När fixstjärnan dessutom kan få sällskap av klasspelare som Jota och Joao Felix bör ett skadedrabbat kroatiskt försvar få problem. 

Förbundskapten Dalic saknar Vida, Caleta-Car och Uremovic i de bakre leden och även offensivt är det tunt när Kramaric och Rebic är out. 

Med tanke på hur Kroatien sett ut under det här gruppspelet så tror jag de är för dåliga för att stå emot den världsklass-elva som Portugal gästar med. Jag spikar tvåan runt 50-55%. 

■■ I det sydamerikanska VM-kvalet så gillar jag i stort sett alla hemmalag. Generellt sett så har ju hemmaplan stor betydelse där, även utan publik. Men framför allt ser det ut som att samtliga hemmalag blir aningen undervärderade då de möter mer etablerade nationer. 

I match 5 tar Ecuador emot Colombia på hög höjd i Quito. Colombia åkte på en näsbränna hemma mot Uruguay (0–3) och fick dessutom mittbacken Mina utvisad vilket gör honom avstängd nu. Den tunna luften har fått lag på fall tidigare, senast var det just Uruguay som blev totalt avklätt. Ecuador ledde med 4-0 (!) med kvarten kvar då. 

Visst har Colombia en betydligt starkare elva namnmässigt, men i den här jämnstreckade drabbningen så är ettan en potentiell chansspik. 

SPIKEN

Frankrike (match 1)

Jag tror Sverige kan göra en bra match och till och med få med sig poäng borta mot Frankrike. Men hela det svenska folket verkar tro det samma. Det gör att Frankrike streckas alldeles för lågt sett till sina chanser att vinna matchen. I spel gäller det att kunna anpassa sig när förutsättningarna ändras. Håller sig ettan runt 55% så är det helt enkelt ett för bra pris för att inte spika. 

SKRÄLLEN

Venezuela (match 6)

Visst har Venezuela fått en tuff start på detta gruppspel och kommer inte ha något att göra med VM-platserna. De gjorde dock en stark insats borta mot Brasilien senast
(0–1) och streckas alldeles för lågt sett till sina chanser på hemmaplan. Har fått tillbaka en klasspelare som Rondon nu, bland annat. 14% på ettan är ett måste att plita med.  

FAVORIT I FARA

Argentina (match 8)

Argentina har spelmässigt svårt att imponera. Fick bara 1–1 hemma mot Paraguay senast och Messi får inte till det i landslaget. Här streckas Argentina alldeles för högt mot ett i grunden kompetent och svårspelat Peru. Gardera den överstreckade favoriten tidigt.

ANNONS:
Expertens systemförslag: