Foto: MATTHEW CHILDS / Action Images via Reuters / BILDBYRŁN
 Foto: MATTHEW CHILDS / Action Images via Reuters / BILDBYRŁN

Hemmastarkt Spurs bästa singelstrecket

Publicerad

Topptipset 13 januari

Spelstopp: 15.59

Spelexpert: Eskil Hellberg

1. Tottenham–Everton 1

Everton tände till i samband med att Big Sam tog över som manager. På sistone har det gått sämre. Tottenham har toppchans på hemmaplan. Säker etta.

 

2. Chelsea–Leicester 1

Chelsea har varit sämre i de två senaste matcherna och är ovanligt nog mållöst i 180 minuter. Eden Hazard var tillbaka senast. Leicester fick bara oavgjort mot Fleetwood i cupen och tvingas till omspel. Skyttekungen Jamie Vardy saknades men är troligen tillbaka i dag. Stark etta. 

 

3. Crystal Palace–Burnley 1

Nyckelspelarna Stephen Ward och Chris Wood saknas igen i Burnley. James Tarkowski, Ben Mee och Kevin Long är tillgänglig för spela. Crystal Palace har över en handfull spelare på skadelistan, men CP har gjort det bra en längre tid.

 

4. Huddersfield–West Ham 1 

Huddersfield hoppas att Collin Quaner och nye Terence Kongolo spelar. Vill det sig illa saknar West Ham ett lag. West Ham har dessutom gott om skavanker. Säker etta?

 

5. Newcastle–Swansea 1

Swansea har en del frågetecken för offensiva spelare, men hoppas att Renato Sanchez och Tammy Abraham spelar. Kyle Naughton är avstängd. Leroy Fer är tillgänglig för spel. Newcastle verkar vara på gång och är befogad favorit hemma.

 

6. Watford–Southampton X

Watford är precis som tidigare hårt sargat. Craig Cathcart, Nathaniel Chalobah, Younes Kaboul, Kiko Femenía m fl spelar inte. Vasse Troy Deeney var tillbaka senast. Southampton får eventuellt tillbaka Cedric Soares och Jeremy Pied. Helgardera.

 

7. West Bromwich–Brighton X

WBA är segerlöst i de 20 senaste omgångarna. Backklippan Jonny Evans jagas av toppklubbar och kommer troligen att lämna West Bromwich. James Morrison, Nacer Chadli och troligen Kieran Gibbs saknas. Pressen på spelarna är enorm. Brighton har svårt med målskyttet borta och är mållöst i de fem senaste bortamatcherna.

 

8. Barnsley–Wolverhampton 2

Barnsley är förstärkt med Kieffer Moore och formen är god och vann rättvist borta mot Sunderland. Joe Williams kan inte spela på grund av avstängning. Wolverhampton är seriens överlägset bästa lag. Danny Batth och Ruben Vinagre är avstängda.

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Tottenham–Everton 1

2. Chelsea–Leicester 1

3. Crystal Palace–Burnley 1x2

4. Huddersfield–West Ham 1x

5. Newcastle–Swansea 1

6. Watford–Southampton 1X2

7. West Bromwich–Brighton 1x

8. Barnsley–Wolverhampton x2

72 rader

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag