Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemmastarkt Luton spikas till låg procent

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN

Champions League och The Championship gäller denna Topptips-tisdag. 

250 000 extra kronor i potten och jag har hittat ett riktigt fräckt drag, till låg procent, i hemmastarka Luton. 

Dessutom håller jag Barcelona om ryggen i gigantmötet med PSG.    

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det är en riktigt häftig Topptips-runda. Förutom att Champions League inleder med två heta möten så är det 250 000 extra kronor inslängt i potten. En spelvärd kupong på det och jag begär inget mer av en tisdagskväll. 

Två CL-matcher följs av sex stycken drabbningar från The Championship. Där går det att göra riktiga kap. Här är mina bästa drag: 

■■ Vi börjar i rätt ordning med gigant-mötet i match 1. Två lag med en otrolig Champions League-historia från 2017, där Barca stod för en galen vändning här hemma på Camp Nou. Inget av lagen håller samma nivå som då. Barcelona har haft en tämligen hemsk säsong i La Liga, men på slutet har Messi blixtrat till och stått för flera bra insatser. Två mål och en assist från argentinaren i storsegern hemma mot Alavés var ett perfekt genrep. En formstark Messi är skillnaden på vinst och inte vinst för katalanerna i en sån här match. 

PSG i sin tur leder inte ens Ligue 1 för tillfället och har haft det märkligt svårt även mot mediokra franska lag. Här saknas Di Maria, men framför allt Neymar på grund av skador. Jag tycker inte heller att vi har fått se några märkbara förbättringar sedan Pochettino tog över efter Tuchel. Barcelona måste gå för seger här för att sätta sig i ett bra utgångsläge inför den svåra returen i Paris. Och PSG är nog inte helt missnöjt med en uddamålsförlust, särskilt om de får med sig ett bortamål. 

Jag tycker ettan är en fullgod spik runt 50% och singlar. 


■■ I match 8 tycker jag mig ha hittat ett riktigt fräckt drag där hemmastarka Luton tar emot formtoppade Cardiff. Mick McCarthy har fått en flygande start som ny tränare i Cardiff och har nu radat upp tre raka segrar. När jag dissekerar är det dock inga spelmässigt övertygande insatser. En turlig vinst i en helt jämn match borta mot Rotherham följdes upp med 3–1 hemma mot Coventry, där siffrorna inte alls stämmer med matchbilden. Anfallaren Kieffer Moore var skillnaden där med sina två baljor. 

Nu väntar en tuff bortamatch på Kenilworth Road där Luton gör det väldigt bra. Här har flera topplag åkt på pumpen eller tappat poäng under säsongen. Jag tycker den här matchen känns helt öppen på förhand, men det svenska folket gör misstaget och streckar upp Cardiff till klar favorit med tanke på de senaste matchernas resultat. 

Ettan streckas till alldeles för låga 24%. Det är för lockande för att inte gå all in på spelvärdet och spika. 


■■ Huddersfield stod för en smått otrolig genomklappning hemma mot jumbon Wycombe i helgen där de tappade 2–0 till 2–3. Det verkar tipparna inte glömma och streckar Hudds väldigt lågt i match 7. Iskall prestation senast så klart, men så dåligt är inte Hudds. Att de skulle vara chanslösa mot formsvaga Middlesbrough kan jag inte köpa. 

”Boro” har inte alls fått till det på slutet och har nu radat upp fem raka utan vinst. Här hemma på Riverside har de dessutom blivit nollade av bottenlag som Birmingham och Rotherham. Målskyttet har hakat upp sig helt. 

Huddersfield vann hemmamötet rättvist i slutet på november och måste givetvis få chansen att återupprepa bedriften när tvåan streckas till 15%. 


SKRÄLLEN

Huddersfield (match 7)

Huddersfield går igenom en tung period, men det gör formsvaga Middlesbrough också. Här ska gästerna ha betydligt större chans än vad streckningen säger. 15% på tvåan måste med tidigt! 


SPIKEN

Barcelona (match 1)

Viktigt för Barcelona att få med sig ett hyfsat resultat till returen i Paris. Med en Messi i form ökar chanserna för det. PSG saknar storstjärnan Neymar och kan mycket väl vara nöjda med en uddamålsförlust. Ettan spikas på Camp Nou. 


DRAGET

Luton (match 8)

Luton är riktigt starkt hemma på Kenilworth Road där man tagit flera tunga skalper under säsongen. Cardiff har ett fint facit på slutet, men flera vinster har varit turliga. Det svenska folket streckar upp gästerna till klara favoriter i en helt öppen match. Supervärde på ettan som är en fräck chansspik till 24%! 

ANNONS:
Expertens systemförslag: