Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRŁN
 Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRŁN

Hemmaplan – då har LFC toppchans

Publicerad

Topptipset 15 november

Spelstopp: 17.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. Trelleborg–Jönköpings Södra X

Trelleborg var tidigt klart för kvalspel och har kunnat förbereda sig på uppgiften. Rutinerade Kristian Haynes har haft knäproblem men kan vara tillbaka. J-Södra fick bra ordning på defensiven i de sista omgångarna. Målsnålt möte att vänta.

 

2. Rosengård–Chelsea 2

Rosengård har en näst intill omöjlig uppgift framför sig. Var utspelat och föll med hela 0–3 i bortamötet förra veckan. Vilade flera spelare i helgens allsvenska match mot Hammarby och är mer ordinarie i dag. Förlorar ändå?

 

3. Linköping–Sparta Prag 1

Linköping kvitterade till 1–1 och avslutade första mötet klart bäst på en lerig gräsmatta i Prag. Claudia Neto och Johanna Rasmussen är eventuellt tillbaka efter skadeproblem. Linköping ska ha bra segerchans på hemmaplan.

 

4. Montpellier–Brescia 1

Svensklaget Montpellier var pressat men lyckades vinna första mötet med 3–2. Behöver således inte vinna returen och jag plockar med krysset då hemmalagets offensiv inte håller bästa klass.

 

5. Tranmere–Peterborough X

National League-laget Tranmere var fullt förtjänt av 1–1 på bortaplan. Har visat bra form i ligan senaste veckorna. Jeff Hughes och Mitch Duggan utgick skadade senast. Peterborough tappade viktiga poäng i ligan senast. Svag favorit.

 

6. Ponte Preta–Atlético PR 1

Ponte Preta har fortfarande hygglig chans att klara sig kvar medan hoppet verkar vara ute för Atlético PR. Hemmalaget får tillbaka kaptenen Fernando Bob efter avstängning. Nikão och Thiago Heleno tveksamma till spel i bortalaget.

 

7. Gremio–Sao Paulo 1

Gremio genrepar inför Copa Libertadores-finalen om en vecka och kan troligen ställa upp med bästa möjliga elva. Sao Paulo saknar fortsatt landslagsupptagne Cueva och skadade förstemålvakten Ribeiro. Högerbacken Militão är avstängd.

 

8. Corinthians–Fluminense 1  

Corinthians leder ligan med tio poäng med fyra omgångar kvar. En seger i natt säkrar ligaguldet. Jo är tillbaka efter avstängning men Fabian Balbuena är avstängd i natt. Cassio upptagen av landslagsspel. Fluminense får tillbaka skyttekungen Henrique Dourado men har två ny avstängningar. 

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Trelleborg–Jönköpings Södra 1  X  2

2. Rosengård–Chelsea X  2

3. Linköping–Sparta Prag 1  

4. Montpellier–Brescia 1  X  

5. Tranmere–Peterborough 1  X  2

6. Ponte Preta–Atlético PR 1  2

7. Gremio–Sao Paulo 1  X  2

8. Corinthians–Fluminense 1  

216 rader

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag