Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helgardera – och hoppas på en rensande storskräll

Miguel Almiróns Paraguay kan skrälla.
Foto: SANDRO PEREYRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Sveriges EM-motståndare Polen bör klara av ett B-betonat och svagt Island i genrepet. Bästa skrällen hittas i Sydamerika där Brasilien övervärderas i den tuffa bortamatchen mot Paraguay.  250 000 extra kronor i potten höjer spelvärdet lite extra.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem     

En superettan-match, fyra träningslandskamper och tre VM-kvalmatcher från Sydamerika är det som ska analyseras i tisdagens Topptips. Publik har börjat dyka upp på arenorna och nedräkningen för EM är i full gång. Pulsen är sannerligen på väg att höjas. På dagens Topptips hoppas jag främst att det ska skrälla i Sydamerika där favoriterna har tuffa bortamatcher under natten. Här är mina drag: 


■■ Match 1. GAIS gjorde en av säsongens bättre insatser borta mot Norrby där de vann till högt odds på konstgräset i Borås (2-0). Då rekade jag Makrillarna på Stryktipset. Här saknas visserligen nyförvärvet från Dalkurd, Moenza, men jag tycker ändå att GAIS ska ha bra chans på andra raka segern. Här väntar nämligen utsvulten hemmapublik på Gamla Ullevi som kommer att höja pulsen. Totalt sett tycker jag att de grönsvarta varit bättre än förväntat inledningsvis. Landskrona har startat säsongen på ett fint sätt, men det skulle förvåna om nykomlingen inte kommer att mattas. De två senaste insatserna har redan varit ett tecken på det. Torsk borta mot Jönköping (1-3) och en pinne hemma mot Örgryte (1-1). Än så länge har skåningarna inte vunnit på bortaplan och saknar nu två startspelare från senast i Filip Olsson och Robin Hofsö som båda är avstängda.

Ettan streckas rimligt till dryga 40% och spikas. 


■■ Match 2. Island har ingen vidare trupp till den här landslagssamlingen. Majoriteten av den ordinarie startelvan saknas, där framför allt Sigurdsson gör stor skillnad. Spelare som Sigthórsson, Bjarnason och Gunnarsson är med, men det är knappast spelare som har framtiden för sig. Insatsen borta mot Färöarna senast var inget vidare. Visst blev det vinst med 1-0, men spelmässigt var det faktiskt Håkan Ericsons Färöarna som skapade mest och förtjänade minst oavgjort. Sveriges EM-motståndare Polen var inte på topp hemma mot Ryssland senast (1-1), men vilade storstjärnan Lewandowski hela matchen. Här bör skyttekungen få speltid i EM-genrepet. Jag har svårt att se Island få med sig något inför hemmapubliken i Poznan. Ettan streckas lite högt, men det kan inte hjälpas.

Klasskillnad råder och spikklubban åker fram. 


■■ Match 7. Vidare till det Sydamerikanska VM-kvalet. Där har Brasilien fått en strålande start med fyra raka vinster och 14-2 i målskillnad. Truppen är så klart hyperspännande där storstjärnor som Neymar och Firmino blandas upp med den inhemska skyttekungen Gabriel Barbosa. Här tycker jag dock att brassarna blir för stora favoriter. Paraguay är inga duvungar, där Newcastles Miguel Almirón sticker ut. Även om landet kryssat sig fram hittills i kvalet står de fortsatt utan torsk efter fyra matcher, bland annat spelades 1-1 borta mot Argentina. Den senaste tävlingsförlusten kom faktiskt mot just Brasilien i Copa América 2019, en match som var tight och avgjordes efter straffar. Ingen av spelarna i det här brasilianska landslaget har faktiskt någonsin varit med om att vinna på bortaplan mot Paraguay. Det har nämligen hänt sedan 80-talet. Det svenska folket älskar så klart Brasilien här och streckar upp tvåan mot 70%. 

Då helgarderar jag och hoppas på en storknall där ettan rensar riktigt fint! 


SPIKEN

Frankrike (match 5)

En av de stora favoriterna i EM ser ruskigt starka ut. Benzema har dessutom gjort comeback. Frankrike fick ingen riktigt värdemätare mot Wales senast då de spelade med en man mer större delen av matchen och kommer vara på tå nu. Mediokra Bulgarien ska inte ha en chans. 

SKRÄLLEN

Paraguay (match 7)

Brasilien har inlett VM-kvalet bra, men har inte heller fått någon riktig värdemätare. Har inte vunnit borta mot Paraguay sedan 80-talet och streckas för högt mot ett svårspelat motstånd. Ettan rensar riktigt bra. 

FAVORIT I FARA

Argentina (match 6)

En tät match att vänta när Argentina gästar Colombia. Landslagsdressen får sällan ut det bästa av Messi och Argentina gnetar sig ofta till poängen med få mål framåt. Här möter de ett hårdhudat Colombia med vassa Atalanta-paret Zapata/Muriel på topp. Gästerna lär vara nöjda med en pinne. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: