Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har alltid bra inställning – kan skrälla i Amsterdam

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 7 oktober

Spelstopp: 20.29

Expert: Jonas Amrouni

Det känns lite konstigt att svenska spel valde att plocka med Italien på kupongen men det är bara att spika och gå vidare. 

Det gör dock behovet av skrällar i de andra matcherna lite större. Turkiet, Mexiko och Ukraina är lag med kapacitet att störa toppnationerna om allt stämmer. Det är trots allt träningsmatch så det lär testas några nya namn framför allt hos stornationerna.

SPIKEN

Det ska till en utvisning på Italien eller att man missar ALLT vad målchanser heter för att Moldavien ska klara ett kryss. Matchoddset 1,01 på ettan är välmotiverat.

SKRÄLLEN

Nederländerna har bytt tränare och ser inte lika bra ut som under Koeman. Mexikanska spelarna spelar alltid med hjärta när landslagsdressen åker på.

MATCH FÖR MATCH

1. Portugal – Spanien 1

Portugal kan vara världens bästa landslag för stunden. Regerande Nations League-mästarna radar upp segrar. Både Sverige och Kroatien avfärdade man enkelt förra samlingen.

2. Tyskland – Turkiet 1

Sané saknas hos tyskarna och överlag har man en ganska oprövad trupp sett till landslagsmeriter. Turkiet såg direkt svagt ut förra samlingen mot Serbien. Rätt favorit men lite väl tungt spelat.

3. Nederländerna – Mexiko 2

Nederländerna tappade sin succétränare Koeman till Barcelona under sommaren. Det syntes direkt att det inte var samma lag i matcherna mot Italien och Polen. Jämnare match än oddsen säger!

4. Frankrike – Ukraina 2

Ukraina åkte till Spanien och var lite väl naivt i sitt sätt att spela. Det är annars ett lag som visat att man kan utmana toppnationerna. Jag är inte imponerad av Frankrike rent taktiskt. Fint odds!

5. Polen – Finland 1

Världsanfallaren Lewandowski är tillbaka igen efter att ha vilat från förra samlingen. Finland gjorde det bra och skrällde borta mot Irland senast. Nu kommer försvaret testas på allvar.

6. Schweiz – Kroatien 1

Kroatien har inte haft samma lycka i generationsväxlingen defensivt som offensivt. Laget såg riktigt svagt ut senast mot Frankrike och Portugal. Rakitic har valt att sluta i landslaget.

7. Österrike – Grekland 1

Alaba är tillbaka i truppen efter att ha vilats förra samlingen. Österrike är fortsatt väldigt ojämnt men når man upp i normal standard ska man springa Grekland av banan på hemmaplan.

8. Italien – Moldavien 1

Italien är ett landslag på uppgång. Truppen är en mix av ungt och gammalt med flera hungriga spelare. Moldavien kommer försöka krympa ytorna. Räkna inte med några tennissiffror för Italien.

ANNONS:
Expertens systemförslag: