Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Har allt att vinna – en superskräll

Foto: PEDRO NUNES / BILDBYRÅN

Ovissa matcher i Champions League öppnar upp kupongen. Bredd, spets och rutin bäddar för spiken i Spanien.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Real Betis

Pellegrini har förvandlat Betis till en väloljad maskin oavsett vilka spelare som är på planen. I helgens ligamatch hade man både Willian José och Juanmi som alternativ på bänken. Pellegrini har rutin av den här typen av sammanhang då han tagit Malaga hela vägen till semifinal i Champions League. Frankfurt har brister defensivt som Betis kommer att kunna utnyttja.

SKRÄLLEN

Sporting

Om Manchester City verkligen vill vinna så vinner man den här matchen men Sporting är inget dåligt lag och med tanke på att City redan har 5–0 att gå på finns det en risk att det blir lite avslaget från engelsmännens sida. Jag vägrar spika en 87% favorit som redan har 5–0 att gå på.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Real Madrid – Paris SG 1

Både Neymar och Mbappé är frågetecken inför mötet med mindre skador. Real saknar Casemiro och Mendy. Kroos kommer att testas sent. PSG har Ramos på skadelistan sedan tidigare. Svag etta.


2. Manchester City – Sporting Lissabon 1

Guardiola kan ta tillfället i akt genom att rotera på flera positioner efter krossen i Portugal. City har redan avgjort dubbelmötet i och med 5-0-seger i första mötet. För många av Sporting spelare är det en stormatch trots resultat.


3. Porto – Lyon 1

Lyon har Cherki, Diomande, Dubois och Ndombele borta från spel. Framförallt den sistnämnda, Ndombele, har betytt mycket för Lyon sedan ankomsten. Porto är tunga att möta hemma i Porto.


4. Real Betis – Eintracht Frankfurt 1

Betis kan ta med sig mycket positivt från mötet mot Atletico trots att det blev förlust. Spelet såg stundtals riktigt bra ut. Guardado fick dock kliva av skadad och är tveksam till spel. Klar fördel Betis på hemmaplan!


5. Hartlepool – Rotherham 2

Det är semifinal i cupen och även om Rotherham har siktet inställt på ligan som huvudfokus så får man gälla som klar favorit mot Hartlepool. Det skiljer en division mellan lagen och det bör synas på planen.


6. Dundee FC – St. Mirren 2

Hemmalaget har Sheridan på skadelistan och Legzdins osäker till spel. För gästerna är australiensaren Millar ett frågetecken inför mötet. Båda lagen har visat svag form inför mötet, tidig gardering!


7. Everton – Estudiantes 2

Everton går in till mötet med svag form medan Estudiantes kommer från flera fina insatser. Gästerna slog ut ett chilenskt lag förra omgången men man förlorade bortamötet. Estudiantes har en förlust på sina åtta senaste matcher.


8. Fluminense – Olimpia 1

Fluminense har en spännande trupp med en härlig mix av ungt och gammalt. Namn som Fred och Cano German hänger med men det finns också yngre förmågor som Calegari och André som bidrar med löpvillighet. Brassarna ska vara klar favorit på hemmaplan.

ANNONS:
Expertens systemförslag: