Hammarby har varit bra sen bytet – spikas

Hammarby har en passande uppgift hemma mot IFK Norrköping.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Kvalitén på lagen har gått upp till helgens kupong från förra helgen men raden ser fortfarande ganska enkel ut.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Landskrona

Sundsvall har varit alarmerande dåliga hela säsongen. Poängen man tagit har kommit från individuell skicklighet snarare än något taktiskt. Landskrona är bättre som lag.

SKRÄLLEN

Trelleborg

Trelleborg saknar visserligen sin bäste målskytt och Brage har fördelen av hemmaplan MEN man ska komma ihåg vart Brage befinner sig i tabellen. Det är inget lag som radat upp segrar direkt. Trelleborg gör nästan alltid mål och är ett ständigt hot framåt. Tvåan måste med!

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■

1. Sirius – Degerfors 1

Det är två lag som kommer från tunga förluster. Sirius har tappat i sitt kantspel sedan Björnström lämnade under sommaruppehållet. Hellborg och är avstängd och Colley ser ut att missa helgens match. Degerfors hoppas få tillbaka Abraham i spel men har Carlén avstängd på mittfältet. Degerfors har inte presterat särskilt bra på konstgräs under säsongen.

2. Brage – Trelleborg 2

Brage tog en viktig seger i bottenstriden borta mot GAIS förra omgången. Nu möter man ett Trelleborg utan sin bästa målskytt, Petrovic. Han är avstängd efter att ha ådragit sig ett gult kort förra omgången. Jag håller Trelleborg som ett bättre lag i nuläget men Brage har en stark trupp som underpresterat. Det känns vidöppet på förhand och matchen garderas tidigt.

3. Landskrona – Sundsvall 1

Landskrona toppar Superettan-tabellen och fortsätter att övertyga. Segern senast mot Trelleborg var med mersmak. Sundsvall har seriens bästa trupp med spelare som Engblom, Hallenius, Lundström och Stensson men rent taktiskt har laget varit iskalla. Det kommer att krävas ett tränarbyte om laget ska lyfta. Landskrona är en intressant chansspik.

4. Aalborg – Midtjylland 1

Midtjylland har redan sålt tre spelare under sommarfönstret och Cajuste ser också ut att lämna. Han var inte med i truppen i den första ligamatchen och är troligtvis inte med nu heller. Aalborg imponerade i premiären mot FCK och är ett spelskickligt lag. Midtjylland har spelat i Europa i veckan och med försäljningarna finns det inte samma bredd.

5. Hammarby – Norrköping 1

Hammarby har spelat bra sedan tränarbytet. En spelare som Accam tycks ha hittat formen och börjar producera poäng. Norrköping har visserligen vunnit två av tre matcher men spelmässigt har det inte sett lysande ut. Levi är tveksam till spel för gästerna och Nyman saknas fortsatt. Hammarby får tillbaka Andersen på mittfältet efter avstängning - bajen tippas!

6. Häcken – Elfsborg 1

Häcken har Hammar och Lindgren på skadelistan. Martin Olsson är avstängd efter utvisningen mot Norrköping. Hos gästerna är Johan Larsson ett frågetecken inför matchen. Både Elfsborg och Häcken kommer från fina vinstsviter och har med all säkerhet gott självförtroende inför helgens match. Jag håller Häcken högre och lutar åt ettan men garderar.

7. Kalmar – Djurgården 2

Kalmar är ett lag som fått mycket lovord under säsongen och i jämförelse med förra säsongen är det som natt och dag. Nu har man dock inte räckt till mot varken Häcken eller AIK i sina två senaste matcher. Djurgården spelar en fantastisk fotboll med ett högt bolltempo som blir en rejäl utmaning för Kalmar. Jag väljer att spika tvåan på raden om den håller sig under 55%.

8. AFC Eskilstuna – Örgryte 2

Det blir en duell mellan ettan och tvåan i skytteligan. Både Ahl Holmström och Zeljkovic har varit strålande. Den sistnämnde har stått för åtta av Örgrytes 13 mål den här säsongen. Jag tror inte vi ska dra för stora växlar av Eskilstunas seger förra omgången. Man mötte ett Sundsvall som var helt under isen. Istället ser jag värde i bortasidan här till 24%.