Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad har hittat formen – jag spikar

Halmstad BK
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är en kupong som det krävts både sax och lim för att få ihop med en mix av matcher från måndag och tisdag. Vi plockar våra klara idéer från Allsvenskan.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Halmstad

Antonsson har fått igång målskytt för Halmstad. Det här är en match där HBK kommer att få utrymme att skapa på egen hand. Trots derby håller jag HBK betydligt högre i den här matchen.

SKRÄLLEN

Sirius

Enda anledningen till att gå emot Djurgården på hemmaplan är att laget kommer att bli kraftigt överstreckade. Sirius trivs på konstgräs och har en hög högsta nivå.

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■


1. Djurgården – Sirius 1

Djurgården har sett otroligt starka ut när man fått spela hemma på konstgräset. Sirius har inte presterat lika bra på bortaplan.


2. Halmstad – Varberg 1

Halmstad går in till mötet med en fin poängsvit. Senast plockade laget poäng mot topplaget Djurgården och hade bud på mer. Varberg får tillbaka ytterbacken De Brito från avstängning.


3. Örgryte – Vasalund

Det är två lag den undre halvan som är i desperat poängbehov. Vasalund inledde säsongen horribelt men har gått framåt sedan dess. Örgryte har kvalité offensivt men har inte fått det att lossna riktigt.


4. Silkesborg – Sönderjyske 2

Silkeborg går in till seriepremiären med stort självförtroende. Klubben joggade sig vidare till avancemang upp till första divisionen förra säsongen, men nu ställs man mot tuffare motstånd. Värdetvåa.


5. Keflavik – Vikingur 2

Keflavik hade fem raka matcher utan förlust innan nederlaget förra omgången. Det är ett lag som visat en stigande formkurva. Vikingur är i grunden ett bättre lag men bortaspelet har inte varit någon paradgren.


6. Leiknir Reykjavik – Stjarnan 2

Det är svårt att köpa något lag som klar favorit i det här mötet sett till hur klubbarna presterat.  Det skiljer en poäng mellan lagen i tabellen. Leiknirs Magnusson ligger tvåa i skytteligan på nio mål. Tidig gardering.


7. Celtic – Midtjylland 1

Midtjylland gjorde ingen bra insats i seriepremiären mot Odense och frågetecknen börjar hopa sig inför mötet. Celtic har haft ganska stor omsättning i truppen men ska ändå vara favorit.


8. Falkenberg – Jönköping Södra 2

Falkenberg har varit en enorm besvikelse den här säsongen och ligger näst sist i tabellen. Gästerna smyger med bakom toppen och kan avancera vid seger. Duon Edqvist och Omondi har stått för tio mål tillsammans för Jönköping.