Göteborg får betalt – börja med ettan

Gustaf Norlin och Francis Jon-Baptiste
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Vi lämnar division 1-fotbollen bakom oss på helgens kupong och hoppas på högre utdelning.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Elfsborg

Jag har hela tiden varit övertygad om att Östersund kommer åka ur den här säsongen och jag håller fast vid den tron. Nu saknas deras offensiva stjärna Turgott. Hans löpningar och poänggörande är en nyckel för laget.


SKRÄLLEN

Örebro

Örebro har tagit sig till den sista tredjedelen i match efter match men väl där har det inte lossnat. Mot Hammarbys svajiga försvar är jag övertygad om att det blir mer öppna lägen. Gästerna har visat en förmåga av att vara väldigt ojämna. För mig är ettan ett givet streck på kupongen.

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■

1. Elfsborg – Östersund 1

Elfsborg vann med matchens sista spark mot Örebro på hemmaplan förra omgången. Laget bjöd inte heller på någon briljant insats borta mot Göteborg omgången innan men båda matcherna ledde till seger. Olsson, Kouame och Frick finns på Elfsborgs skadelista. Östersund har Turgott borta på landslagsuppdrag. Han betyder mycket för Östersund.


2. Värnamo – Öster 2

Lagmaskinen Värnamo har varit en positiv överraskning under årets säsong av Superettan. Det är inget publiklag men man har presterat fina resultat. Det är framförallt genom ett välorganiserat försvar som Värnamo plockat sina poäng. När det kommer till att föra ett eget spel håller jag Öster högre. Värnamo har överpresterat sett till deras spelartrupp.


3. Odds BK – Viking 1

Det är ett tungt skadedrabbat Viking som tar sig an formstarka Odd. Insatsen senast borta mot serieledarna kan vi stryka direkt. Det var ingen match man förväntade sig poäng i och det syntes på insatsen. Viking får klara sig utan Bjorshol, Furdal, Henriksen, Lokberg och Torsteinbo i truppen. Odd har Hagen borta med en tåskada. Lutar åt hemmasegern.


4. Sarpsborg – Bodö/Glimt 2

Den norska ligan har kört på under EM utan uppehåll. Nu har Bodö/Glimt fått spelledigt förra helgen men man spelade så sent som i tisdags och det är något som kan påverka truppen. Sarpsborg får tillbaka Saletros från avstängning men saknar skadade Horn, Mos, Ofikir och Vetti. Hos gästande Bodö/Glimt är Solbakken, Sorli och Boniface borta med skador.


5. AIK – Kalmar 1

AIK glänste inte i matchen mot Varberg men det blev ännu en hemmaseger. AIK är väldigt svåra att möta hemma på Friends. Ylätupa, Michel och Haliti saknas med skador. Ylätupa har annars varit given i startelvan under säsongen och gjort det bra. Kalmar har inte spetsspelarna som AIK förfogar över. Kalmar behöver överprestera för att nå poäng här.


6. IFK Göteborg – Mjällby 1

IFK Göteborg tog en efterlängtad seger borta mot Östersund förra omgången, men den satt långt inne. Göteborg har haft det väldigt svårt att få betalt för sitt spel under första tredjedelen av säsongen. Mjällby kommer från två sämre insatser mot Sirius och Norrköping. Det såg fantasilöst ut senast när laget hamnade i underläge. Streckas från vänster!


7. Norrköping – Häcken 2

Med fart och finess har Häcken kommit ut som det laget vi förväntade oss att se i våras. Wålemarks uppvisning i matcherna mot Kalmar och AIK är något man bör ha med sig in till det hör mötet. Även Norrköping har imponerat och en spelare som Lucas Lima börjar göra ett namn för sig själv. Rasmus Lindgren och Leo Bengtsson saknas ur Häckens ordinarie lag.


8. Örebro – Hammarby 2

Tränarbytet tycks ha gett resultat för Hammarby. Bägge insatserna mot Halmstad och Degerfors kan beskrivas som solida. Försvarsspelet är fortsatt något som behöver förbättras men anfallsspelet ser bra ut. Örebro är ett lag som underpresterat sett till truppen men förhoppningsvis kan värvningarna Besara och Durmaz hjälpa till att lyfta klubben. Tidig gardering.