Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glänste med ett hattrick senast

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det är full fart i europakvalet. 

Med så många klara favoriter på kupongen kan det vara läge att dra ner radantalet och höja radinsatsen.

Spiken

Aarhus

Aarhus har fått en gynnsam lottning i kvalet och ska ta sig vidare. Jag tror att gästerna kan avgöra dubbelmötet redan på bortaplan.

Skrällen

Maribor

Hammarby dras med en del skador samtidigt som Maribor känns något underskattade. Gästerna är vana vid att spela i Europa.

Match för match

1. Aberdeen – Häcken 1

Aberdeen spelar en fysisk fotboll och har fördelen av hemmaplan. Häcken har matchats hårt i Allsvenskan och har en del skador i truppen att ta ställning till.

2. Hammarby – Maribor 2

Hammarby har sett bättre ut efter tränarbytet men Maribor har mer rutin i den här typen av sammanhang.

3. Gent – Vålerengen 1

Gent är en talangfabrik och även i den här upplagan finns det flera potentiella storspelare. Vålerengen kommer från en blek insats i ligan senast. Defensiven behöver förbättras hos norrmännen om man ska få med sig ett vettigt resultat.

4. Ujpest – Vaduz 1

Vaduz från Liechtenstein presterar inte lika bra i bortaspelet så Ujpest har en utmärkt chans att ta kommandot om det här dubbelmötet på en poäng.

5.  Dundalk – Levadia 1

Dundalk kommer att utsätta Levadia för ett enormt tryck i sista tredjedelen men det är inget lag som rullar upp sina motståndare utan det är inlägg och fasta situationer som gäller. Ettan är lite väl överstreckade enligt mig.

6. Pogon Szczecin – Osijek 2

Osijek är ett spelskickligt lag som kan stå upp mot bättre klubbar än Pogon. Om Osijek går in till mötet med rätt inställning tror jag gästerna löser det här relativt enkelt.

7. Larne – Aarhus 2

Aarhus har fått en på pappret väldigt enkel lottning. Oddsen har redan början sjunka på tvåan. För mig är det en given spiktvåa.

8. Helsingborg – Värnamo 1

Van den Hurk stod för ett hattrick i helgen då Helsingborg glänste. Även Värnamo övertygade i sin match mot Öster.