Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Franska superlaget en favorit att gardera

Foto: GONZALO FUENTES / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.

Champions League-gruppspelet har premiär med flera glödheta matcher.

Experterna är eniga om både spiken och skrällen på kupongen. 

ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Kuponganalysen

■■ Sex av matcherna är hämtade från Champions League-gruppspelet på kvällens kupong och två är från The Championship. Barcelona står i 1,17 hemma mot Royal Antwerp och City står i 1,05 hemma mot Crvena Zvezda, man kan med andra ord inte räkna med någon fantastisk utdelning på kupongen om vi inte ser några historiska skrällar.

Omgången i korthet

DYBBANS BÄSTA SPIK

Manchester City

Även om Guardiola skulle få för sig att rotera, vilket han sällan gör i CL, så kommer City ha lekstuga med Röda Stjärnan hemma i Manchester. Bankspik. 


AMROUNIS BÄSTA SPIK

Manchester City

Det är klasskillnad mellan lagen. Champions League är ett stort fokus för City även den här säsongen. Oddset 1,06 på hemmasegern är talande för hur pass mycket det skiljer mellan lagen. Allting behöver gå fel för City samtidigt som Crvena Zvezda gör säsongens bästa insats för att man ens ska ha chans till poäng.


DYBBANS BÄSTA SKRÄLL

Dortmund

Paris SG har fortsatt väldigt mycket klass i truppen, men känns opåtligt. Torsk hemma mot Nice senast i ligan och då kan det så klart bli förlust mot Dortmund också. En av få vettiga skrällar på kupongen. 


AMROUNIS BÄSTA SKRÄLL

Dortmund

Dortmund är fortfarande obesegrade den här säsongen. PSG har inte fått spelet att stämma och kommer från en förlust i ligan mot Nice. PSG har haft en stor spelaromsättning under sommaren och har inte fått alla nya pusselbitar att passa ännu.

Match för match

1. Lazio – Atletico Madrid

Det är ett skadedrabbat Atletico som åker till Italien. Depay, de Paul, Lemar, Vitolo och Mandava saknas medan Koke och Soyuncu är tveksamma till spel. Det känns vidöppet på förhand. Kryssläge?


2. PSG – Dortmund

Dortmund kommer från en imponerande vändning i ligan mot Freiburg. Laget har ännu inte förlorat den här säsongen men här kommer deras försvar att testas rejält.


3. Barcelona – Royal Antwerp

Allting annat än en komfortabel seger för Barcelona skulle vara en skräll. Royal Antwerp är nya i den här typen av sammanhang. Barca har Pedri på skadelistan inför mötet. Ettan får tipset.


4. Manchester City – Crvena Zvezda

Alla förväntar sig att City ska köra över Crvena Zvezda och det finns väldigt lite som talar för något annat. De Bruyne är fortsatt borta med en skada. Gästerna har inte övertygat på bortaplan. Bank!


5. Feyenoord – Celtic

Feyenoord har pulveriserat allt motstånd i den inhemska ligan senaste omgångarna. Laget har gjort 17(!) mål på sina tre senaste matcher. Celtics försvar står inför en tuff utmaning.


6. Shakhtar – Porto

Shakhtar sliter med förutsättningarna på grund av kriget. Det är inte en lika slagkraftig trupp som tidigare år. Porto har haft problem med målskyttet i ligan men ska vara stor favorit här.


7. Sheffield W – Middlesbrough

Båda lagen har fått en tuff inledning på säsongen. Sheffield har Wilks och Diaby på skadelistan. Middlesbrough saknar Clarke och Dijksteel. Inget av lagen har lyckats vinna efter sex spelade matcher i ligan.


8. QPR – Swansea

Bottenmöte mellan två lag som genomgått stora förändringar under sommaren. Swansea har fortfarande inte vunnit. Lagen har en identisk målskillnad efter sex spelade matcher. QPR har Dunne borta med en skada.

ANNONS:
Expertens systemförslag: