Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frankrike är övermäktigt här också – solklar spik

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 17 juni

Spelstopp: 17.59

1. Örgryte–Gais X

Öis vann jämn match mot Brage men ser inte ut att ha toppform. Saknar avstängde Sahlin. Både Ervik och Lindström utgick skadade senast. Gais får åtminstone tillbaka Netinho.

 

2. Japan–Chile 2

Japan har inte sin bästa trupp. Den domineras istället av U23-spelare. Chile har däremot en rutinerad och samspelt trupp och har förhoppningar om att gå långt i turneringen. Bör vinna premiären.

 

3. Kina–Spanien 2

Kina är bra på att hålla bollen inom laget men saknar offensiv spets. Spanien svarade för bra insats mot Tyskland och var inte långt från poäng. Säkrar andraplatsen vid minst en poäng.

 

4. Sydafrika–Tyskland 2

Sydafrika har brister i alla lagdelar och får åka hem efter gruppspelet. Tyskland saknar skadade stjärnan Marozsán och har inte imponerat hittills. Här bör det dock bli storseger. Given tvåa.

Bästa spiken

5. Nigeria–Frankrike 2

Nigeria svarade för stark försvarsinsats mot Sydkorea och utnyttjade kontringsmöjligheterna på bra sätt. Viktiga Ikidi blev nyligen skadad. Hemmanationen Frankrike är en övermäktig uppgift.

6. Sydkorea–Norge 2

Sydkorea är ganska bollskickligt men mycket svagt offensivt. Efter två klara förluster är mästerskapet i princip över för deras del. Norge hade en del otur mot Frankrike. Bör ha bra chans här.

 

7. Serbien U21–Österrike U21 1

Serbien har kanske slutspelets vassaste anfallare i Luka Jovic som nyligen kritade på för Real Madrid. Österrikes trupp domineras av spelare från inhemska ligan. Har inte samma spets.

 

8. Tyskland U21–Danmark U21 1

Tyskland är en av fem nationer som är favorittippade. Har många spelare som till vardags är ordinarie i Bundesliga. Danmark vann sin kvalgrupp före Polen men håller inte samma klass. Trolig etta.

 

Systemförslaget

1. Örgryte–Gais 1x2

2. Japan–Chile 2

3. Kina–Spanien x2

4. Sydafrika–Tyskland 2

5. Nigeria–Frankrike 2

6. Sydkorea–Norge 2

7. Serbien U21–Österrike U21 1x

8. Tyskland U21–Danmark U21 1x

24 rader