Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fräcka draget: Sporting åker på första förlusten

Foto: MARIO CRUZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Stormatcherna lyser med sin frånvaro på torsdagens Topptips, där det svenska folket lär ha problem att hitta rätt i djungeln av mer okända ligor. Mitt stora skrälldrag är en riktig rövare då jag hoppas att Sporting Lissabon åker på sin första ligaförlust för säsongen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det är en tämligen unik kombination av matcher Svenska Spel har satt ihop. Ligafotboll från Portugal, Turkiet, Spanien, Brasilien och Australien. Samt en semifinal i Copa Sudamericana. På såna här udda kuponger kan det vara värt att lägga ner jobbet då spelvärdet av naturliga anledningar brukar vara bra.  

Jag håller en favorit från Portugals Primeira Liga i handen och hoppas att en annan åker på pumpen. 

Braga förlorade toppmatchen borta mot Sporting Lissabon med 0-2, men insatsen var det inget fel på och med lite mer effektivitet hade det mycket väl kunnat bli poäng. ”Ärkebiskoparna” har ingen anledning att hänga läpp och har fortfarande häng på topp 3. För chans på Champions League-biljetter gäller det att inte tappa poäng i hemmamatcher mot mitten- och bottenlag. Hemmaspelet har sett väldig solitt ut hos Braga, med bara två insläppta mål och tolv poäng av fem möjliga. Horta och Paulinho är vassa framåt och hade innan Sporting-matchen stått för fem mål ihop på de två senaste storsegrarna. Marítimo är ingen slagpåse, men är ett väldigt hemmabetonat lag. Här råder klasskillnad och på bortaplan får Madeira-laget svårt. Ettan i match 2 blir min bank-spik för dagen. 

Sporting Lissabon har inlett den portugisiska ligan storstilat och toppar obesegrade tabellen efter tolv omgångar. Det gör att det svenska folket troligtvis kommer att strecka upp Sporting väl högt här i match 1. För det är inga gratispoäng som ska hämtas när kupongens andra Madeira-lag, Nacional, står på andra sidan. Nykomlingen har presterat över all förväntan och det är framför allt hemma på ön som de varit som bäst. Tunga colombianen Riascos visar målform, anfallaren har stått för tre strutar de senaste tre spelade halvlekarna. Jag hoppas på en tight och tät match där Sporting håller i taktpinnen och Nacional får bra lägen för omställningar. Jag helgarderar och hoppas på superskräll i match 1. 

Match 7 kommer från semifinalen i Copa Sudamericana, den sydamerikanska versionen av Europa League. Här råder det i grunden klasskillnad mellan Coquimbo från Chile och argentinska Defensa y Justicia, med legendaren Hernan Crespo på tränarbänken. Coquimbo går iskallt i den inhemska ligan där de faktiskt är nästjumbo. Copa Sudamericana verkar dock leva ett eget liv för klubben och här fortsätter de att överraska. Då det är dubbelmöte behöver inte Defensa gå för vinst, utan kan mycket väl kallt räkna med att slå in spiken hemma i Buenos Aires. Det gör att jag, trots klasskillnad, inte är så förtjust i den högt streckade spiktvåan. Gardera. 

SKRÄLLEN

Nacional (match 1)

Nacional har kommit in i säsongen med energi och utan respekt, som nykomlingar ofta gör. Hemma på Madeira är de som bäst med bara en förlust på på sex matcher och har Riascos i målform. Här lär de vara rejält taggade när högt streckade serieledare kommer på besök. 

SPIKEN

Braga (match 2)

Braga går lite under radarn av de portugisiska storklubbarna, men har faktiskt en rimlig chans att nypa en Champions League-plats denna säsong. Gör det riktigt bra uppe i norr och ska ha toppchans mot bortasvaga ö-laget Marítimo.

DRAGET

West Sydney (match 8)

En match från den Australiensiska ligan hittar in och där ser det ut att kunna karvas spelvärde. Gästerna West Sydney har värvat friskt under hösten och har större ambitioner än Newcastle som lär slåss i botten. Tvåan ska vara klar favorit och streckas runt 45%. Nu finns den till 33% och då är det en fräck chansspik. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: