Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Försvagat Malmö har en tuff uppgift i Stockholm

Publicerad

Topptipset 16 maj

Spelstopp: 17.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. Marseille–Atlético Madrid 2

Spelas i Lyon. Marseille har haft en tuffare resa än Atlético till finalen. Har dessutom haft mycket att spela för i ligan. Har frågetecken för Rolando och Mitroglou. Atlético har en skadefri trupp. Ofta målrikt när Marseille spelar. x2.

 

2. Hammarby–Malmö 1

Serieledande Hammarby vände 0–1 till 2–1 i toppmötet med Örebro. Saknar troligen Zengin, Bakircioglu och Borges igen. MFF har sparkat tränaren Magnus Pehrsson. Daniel Andersson ersätter. Saknar sex mer eller mindre ordinarie spelare.

 

3. Rotherham–Scunthorpe 1

Rotherham ledde med 2–1 i bortamötet men släppte in kvitteringen med bara några minuter kvar. Målskytten Jon Taylor tveksam till spel (lårkaka). Schunthorpe saknar eventuellt förstemålvakten Matt Gilks (knäproblem). 1x räcker långt.

 

4. Bodö/Glimt–Tromsö 1

Bodö/Glimt avgjorde långt in på övertid när man skrällde i Molde senast. Saknar Fredrik Andre Bjorkan. Tromsö har tre raka utan seger i ligan och dalar i tabellen. Vidöppen match. Helst alla tecken.

 

5. Brann–Haugesund 1

Serieledande Brann har tagit 25 av 27 möjliga poäng och bara släppt in två mål. Backen Teniste ny på skadelistan. Haugesund är en positiv överraskning. Saknar endast Marko Cosic. Brann bör ha bra segerchans – ettan en tänkbar spik.

 

6. Kristiansund–Ranheim 1

Kriatiansund föll rättvist i Haugesund. Backen Coly blev skadad och är tveksam till spel i kväll. Nykomlingen Ranheim har gjort flest mål i serien och har en fin fjärdeplats. Hade marginalerna med sig mot Odd. Helgardera!

 

7. Molde–Strömsgodset 1

Molde har tappat formen och har förutom fyra raka utan seger i ligan åkt ur cupen mot svagt motstånd. Viktige Mathias Normann är avstängd igen. Strömsgodset prickade virket sex gånger!!! mot Sarpsborg och föll oförtjänt. Ta med sktälltvåan.

 

8. Rosenborg–Lilleström 1

Rosenborg är sju poäng bakom Brann och får slita för att försvara guldet. Saknar troligen Vilhjalmsson och Adegbenro igen. Lilleström har lämnat bottenträsket efter två raka vinster. Saknar långtidsskadade Sheriff Sinyan.

 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Marseille–Atlético Madrid x2

2. Hammarby–Malmö 1

3. Rotherham–Scunthorpe 1x

4. Bodö/Glimt–Tromsö 1x2

5. Brann–Haugesund 1

6. Kristiansund–Ranheim 1x2

7. Molde–Strömsgodset 1x2

8. Rosenborg–Lilleström 1

108 rader

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag