Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Formstarkt Portugal har toppchans på bortaplan

Foto: BILDBYRÅN

Topptipset 10 september

Spelstopp: 20.44

1. England – Kosovo 1

Kosovo har övertygat i kvalspelet då laget ännu inte förlorat. Det här blir dock tuffaste uppgiften man kan ställas inför. Kane stod för ett hattrick för engelsmännen senast. England förväntas vinna.

2. Montenegro – Tjeckien 2

Det hjälpte inte att den gänglige Schick stod för ett tidigt ledningsmål när Tjeckien gästade Kosovo. Det blev förlust ändå och nu är man pressade att vinna. Det finns mer spetskvalité hos gästerna.

3. Litauen – Portugal 2

Litauen var chanslöst mot Ukraina. Det kommer inte att bli lättare mot Portugal. Portugiserna producerade fyra(!) mål framåt i Serbien för några dagar sedan. Liknande startelva även här.

4. Luxemburg – Serbien 2

Om Serbien vill nå EM är den här en match man bör vinna. Det räckte inte till mot Portugal, men i kvällens tillställning blir det betydligt mer bollinnehav för gästerna. Mitrovic målform håller i sig?

5. Albanien – Island 2

Island är något överspelat på topptipset, oddsen känns mer korrekta. Albanien är ingen lätt nation att slå på bortaplan. Spelare för spelare är gästerna bättre. Fasta situationer kan komma att avgöra.

6. Moldavien – Turkiet 2

Segern mot Frankrike tidigare i kvalet har skapat ett guldläge för Turkiet att avancera. Såg mediokert ut senast mot Andorra. Moldaviens största problem är målskyttet, slutresultat 0-2?

7. Grimsby – Macclesfield 1

Cupmöte emellan två lag från League Two. Klubbarna har dessutom samlat på sig exakt lika mycket poäng i seriespelet. Macclesfield har haft problem att vinna på bortaplan. Utgångsetta.

8. Irland – Bulgarien 1

Det är svårt att veta hur allvarligt nationerna tar på träningsmatcher. Det kommer med all säkerhet testas spelare inför framtiden. Sett till form och stabilitet ska det mycket till om Irland ska förlora.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. England–Kosovo 12

2. Montenegro–Tjeckien 1x2

3. Litauen–Portugal 2

4. Luxemburg–Serbien 2

5. Albanien–Island x2

6. Moldavien–Turkiet 2

7. Grimsby–Macclesfield 1x2

8. Irland–Bulgarien 1x

 

72 rader