Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formstarkt City den sunda spiken

Foto: DYLAN MARTINEZ / BILDBYRÅN

Vi har en rolig kupong framför oss med flera högintressanta matcher från allsvenskan och engelska ligacupen. Malmö har chansen att plocka in poäng i guldstriden medan Kalmar vill cementera sin plats på den övre halvan.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Manchester City

Jag bygger kupongen kring formstarka City. Cupmatcher värderas vanligtvis inte lika högt av tränarna men oavsett elva kommer City att ställa upp med ett starkt lag på planen.

SKRÄLLEN

Brighton

Det går inte att annat än imponeras av det som Potter gjort med Brighton. Koka soppa på en spik minst sagt, spelartruppen är bättre än i fjol men tappet av Bissouma väger tungt. Trots det fortsätter Brighton att hålla uppe sitt spel oavsett motstånd.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Burnley – Tottenham 2

Burnley ligger på nedflyttningsplats i ligan och har inte riktigt fått spelet att stämma. Dyche hävdar att mentaliteten i laget är god men det har inte synts på planen. Passande uppgift för Tottenham!


2. Leicester – Brighton 2

Nyförvärvet Daka har kommit igång med målskyttet för Leicester. Välbehövligt då Maddison haft problem med formen efter skadan. Brighton känns något underskattat här. Fint värde i bortasidan!


3. Stoke – Brentford 2

Stoke kommer från några sämre insatser medan Brentford fortsätter att överraska positivt sett till spelet. Gästerna är en klar favorit i min bok. Matchen streckas från höger.


4. West Ham – Manchester City 2

Det är troligt att vi får se West Ham rotera i elvan. Inför det här mötet hade laget spelat tre matcher på åtta dagar. City kan gå runt på spelare i en annan utsträckning vilket ger gästerna en klar fördel inför mötet.


5. Malmö – AIK 1

Malmö saknar Beijmo och Knudsen. AIK kommer från stark insats hemma mot Norrköping förra omgången. Malmö har en mördande inbördesstatistik mot AIK på hemmaplan. AIK har inte vunnit i Malmö sedan 2001!


6. Kalmar FF – Varberg 1

Två av seriens utropstecken ställs mot varandra. Varberg ligger visserligen bara tre poäng från strecket och har sex raka matcher utan seger men spelmässigt har man varit med i varje match. Tuff uppgift borta mot ett taktiskt skickligt Kalmar.


7. Sirius – Hammarby 2

Fjoluson och Khalili saknas för Hammarby med Selmani är ett frågetecken inför mötet. Hammarby imponerade inte senast mot Östersund trots att det blev tre poäng. Tidig garderingsmatch.


8. Cagliari – Roma 2

Med åtta spelare på skadelistan är det ett rejält försvagat Cagliari som tar emot Roma. Gästerna kommer från två bra insatser i ligan mot Juventus och Napoli. Utgångstvåa på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: