Formstarka Giffarna får utgångstipset nu

GIF Sundsvall vinner igen.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Formraden döljer något på kvällens spik. Vi har dramatik både från Sydamerika och superettan med matcher där lagen har allt att spela för. 


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här
ANNONS:
Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Bayern München

Bayern hade skott i målramen, bortdömda mål och allmän otur mot Benfica. Så vi bör inte dra för stora slutsatser av det resultatet. Deras ekonomiska resurser är oändligt mycket större än Häckens. Jag tror att vi kan få se en islossning från Bayerns sida.

Skrällen

Peru

Argentina har imponerat i sina kvalmatcher den här samlingen. Det verkar finnas en god harmoni i spelartruppen. Peru till dryga 3% lockar ändå. Gästerna har imponerat spelmässigt och med rätt matchbild finns det skrällchans.

Match för match

1. Jönköping – GIF Sundsvall 2

Giffarna har vunnit sju av sina åtta senaste matcher i ligan. Spelet har inte varit bländande men med spelare som Hallenius och Engblom spelar det ingen roll. Gästerna får utgångstipset.

2. Brasilien – Uruguay 1

Brasilien är otroligt svåra att rubba. Senast mot Colombia spelade man för krysset men var ändå nära att ta hem samtliga tre poäng. Det ska mycket till om Uruguay lämnar Brasilien med tre poäng.

3. Colombia – Ecuador 1

Colombia har en del spelare borta. Mest noterbara är James Rodriguez som saknas i deras anfallsspel. Det blir väldigt lättläst med en ensam forward i form av Falcao eller Zapata. Colombia får ändå gälla som klar favorit.

4. Bolivia – Paraguay 1

Bolivia blir starkare desto längre matcherna går hemma på platån. Den höga höjden har en otrolig effekt på bortalaget. Senast vann man mot Peru trots en man mindre i slutet av matchen.

5. Argentina – Peru 1

Argentina tycks ha hittat rätt med laget. Messi trivs och laget spelar en tilltalande och vägvinnande fotboll. Det kan dock vända snabbt i Sydamerika. Peru har flera vassa kontringsspelare som kan göra match av det hela. Första målet blir nyckeln!

6. Chile – Venezuela 1

Chile har varit en enorm besvikelse under det här kvalspelet. Flera av stjärnorna har passerat sitt bäst före datum. Man har varit uddlösa framåt. Räkna inte bort Venezuela från det här mötet.

7. Bayern München – Häcken 1

Vi såg i matchen mot Lyon att Häcken har en bit kvar till den här nivån. Bayern dominerade tillställningen mot Benfica förra omgången utan att få utdelning. Jag räknar med att vi får se en liknande matchbild i kväll.

8. Arsenal – Hoffenheim 1

Arsenal försökte spela sitt eget spel borta mot Barcelona i den första omgången och blev straffade. Hoffenheim har kontringsspelare som kan hota men Londonklubben ska vara klar favorit med skyttekungen Miedema i laget.