Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formkurvan pekar åt rätt håll för Chelsea

Foto: PAUL CHILDS / BILDBYRÅN

Storfavoriterna garderas upp i jakten på högre utdelning. Revanschlusten blir avgörande för dagens spik.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Chelsea

Chelsea har visat en stigande formkurva senaste tiden. Gästerna hade tre raka segrar innan man förlorade knappt borta mot City i helgen. Brighton saknar viktige Bissouma på mittfältet.

SKRÄLLEN

Birmingham

Fulham ska vara klar favorit sett till spelarmaterial men det skiljer inte så mycket mellan lagen som streckningen föreslår. Det är värt att gardera upp ettan om man jagar högre utdelning.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Brighton – Chelsea 2

Chelsea har problem på ytterbackspositionerna med Chalobah, Chilwell och James borta saknas det alternativ. Lukaku var dock tillbaka i startelvan senast mot City. När lagen möttes för tre veckor sedan i London slutade det 1–1.


2. Fulham – Birmingham 1

Fulham har fått rejäl islossning efter fem raka matcher utan seger har man gjort totalt 13 mål framåt i sina två senaste. Cavaleiro är ett frågetecken inför mötet hos hemmalaget. Birmingham saknar skadade Sanchez.


3. Preston – Sheffield United 2

Preston har Brown, Rudd och Wickham osäkra till spel. Sheffield har både O’Connell och Guediora tveksamma inför kvällens möte. Jämför man trupperna har The Blades en klart bättre lag.


4. AFC Wimbledon – Portsmouth 2

Wimbledon krigar runt nedflyttningsstrecket medan Portsmouth jagar en play off-plats. Wimbledon har gått mållösa från sina fyra senaste matcher. Portsmouth får utgångstipset i kraft av bättre form.


5. Juventus – Sampdoria 1

Formkurvorna talar onekligen för en Juventus-seger men man ska komma ihåg att det här blir Juventus femte match på tolv dagar. Med skadorna i truppen har flera spelare matchats väldigt hårt. Tidig garderingsmatch!


6. Cadiz – Espanyol X

Cadiz har Garrido borta medan Espanyol fortsatt saknar knäskadade Lopez. Cadiz har haft enorma problem med att få till offensiven. Hemmalaget har endast gjort 15 mål framåt efter 20 omgångar. Espanyol har bara en seger på bortaplan i ligaspelet den här säsongen.


7. St. Pauli – Dortmund 2

St. Pauli brukar i normala dra styrka av sin fanatiska hemmapublik men med restriktioner får man inte den fördelen i kvällens match. Dortmund har imponerat och når laget upp i normal nivå är det här en match man förväntas vinna enkelt.


8. Bochum – Mainz 2

Hemmalaget saknar Zoller och Grave. Gästerna får klara sig utan skadade Kohr, Szalai, Tauer och Ingvartsen. Lagen möttes så sent som i helgen i Bundesliga. Då vann Mainz rättvist med 1-0, trots att Bochum missade en straff.

ANNONS:
Expertens systemförslag: