Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fördel för AIK i derbyt – 1X kan räcka långt

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Topptipset 2 juni

Spelstopp: 14.59

Spelexpert: Johan Meijer

1. AIK–Hammarby 1

AIK får troligen tillbaka Obasi till en redan stark offensiv besättning. Hammarby har stora problem med skador på defensiva spelare. Dessutom är Odilon Kossounou avstängd. 1x bör räcka.

 

2. Eskilstuna–Norrköping 2

Eskilstuna saknade bl a viktige Denni Avdic i cupfinalen och föll klart mot Häcken. Att bara ha ett par dagars vila inför matchen är ett klart minus. Norrköping är i bra form. Bör vinna här.

 

3. Elfsborg–Häcken X

Elfsborg har bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Frick gjorde comeback senast men blev varnad och är avstängd i dag. Häcken har både Yasin och Friberg avstängda. Har kortare vila.

Dagens bästa

4. Helsingborg–Malmö FF 2

Helsingborg har inte vunnit sedan mitten av april och saknar fortsatt viktiga spelare pga skador. Malmö är i bra form och mycket svårt att stå emot i 90 minuter. Ska ha bra segerchans igen.

5. Varberg–Gais 1

Varberg är fortsatt obesegrat men har inte haft rätta flytet de senaste matcherna. Gais får klara sig utan avstängde yb Netinho. Både Wahlström och Andersén utgick skadade mot Mjällby.

 

6. Brommapojkarna–Trelleborg X

BP är jumbo efter en tredjedel av serien. Saknar fortsatt viktige Sandberg-Magnusson. Trelleborg har inte vunnit en tävlingsmatch på bortaplan på över ett år. Talangfulle Hörberg är avstängd.

 

7. Dijon–Lens 1

Dijon inledde svagt i bortamötet men blev allt bättre och kvitterade välförtjänt med tio minuter kvar. Lens har haft ”omänskligt” spelschema med dubbla förlängningar. Tar bensinen slut här?

 

8. Carlstad United–Linköping City 2

Carlstad tog ledningen tidigt mot Rynninge men föll ändå mot bottenlaget. De senaste insatserna vittnar om att formen inte är som bäst. Linköping tappade 2–0 till 2–2 mot Vasalund. Vidöppen match.

 

Systemförslaget

1. AIK–Hammarby 1x

2. Eskilstuna–Norrköping 2

3. Elfsborg–Häcken 1x2

4. Helsingborg–Malmö FF 2

5. Varberg–Gais 1x

6. Brommapojkarna–Trelleborg 1x

7. Dijon–Lens 1x2

8. Carlstad United–Linköping City 1x2

216 rader