Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flyger vidare mot en ny trea

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det ligger en kvarts miljon extra i potten. 

Bottenlaget fortsätter att förlora så länge man inte byter tränare.


ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

Spiken

Mjällby

Sundsvall håller inte allsvensk nivå just nu. Man har en trupp som kan mäta sig med flera andra bottenlag men spelmässigt fungerar det inte. Det råder kris och mot ett välorganiserat Mjällby med tydliga roller i laget tror jag att man får slita för poängen.

Skrällen

Brommapojkarna

Halmstad är en av favoriterna till att gå upp men det är en jämn serie. Man saknar den ordinarie mittbacken Baffo och möter ett formstarkt BP. Att ettan ska stå i 75% köper jag inte – gardera!

Match för match

1. GIF Sundsvall – Mjällby 2

Sundsvall tog beslutet att inte byta tränare i veckan trots att man blev utspelade mot Norrköping senast. Det finns flera frågetecken i truppen. Bra läge för ett defensivt starkt Mjällby.

2. Djurgården – Hammarby 2

Efter en tung start på säsongen har Djurgården börjat få igång spelet. För Hammarbys del har inledningen varit en stor besvikelse. Ser man till trupperna ska Hammarby vara favorit.

3. Halmstad – Brommapojkarna 1

Halmstad har ett tungt avbräck i form av mittbacken Baffo som är avstängd. BP har varit en positiv överraskning som nykomling och ligger fyra i serien men här ställs man mot tufft motstånd - etta!

4. Örebro – AFC Eskilstuna 1

AFC har ytterbacken Chaouche avstängd efter det röda kortet mot Norrby förra omgången. Örebro har sakta men säkert blivit bättre under säsongen.

5. Norrby – Utsikten 1

Derbykaraktär på mötet mellan två lag från Göteborgstrakten. Norrby kommer från en meriterande seger borta mot AFC. Utsikten har Bohm indisponibel inför matchen.

6. Hamburg – Hertha Berlin 2

Hamburg byggde vidare på sin fina form från Zweite Bundesliga när man skrällde på bortaplan i den första kvalmatchen. Nu har man 1-0 att gå på inför returen. Matchen känns helt öppen på förhand.

7. St.Johnstone – Inverness 1

Melker Hallberg stod för ett mål och en assist i det första mötet som slutade 2-2. St.Johnstone har Kane och Wotherspoon på skadelistan. Bryson och Gallacher kommer att testas sent.

8. Sligo Rovers – Derry City 2

Det är två lag som går in till mötet med formkurva som pekar neråt. Derry City fick tillbaka Malone efter skada förra matchen. McEleney och McJannet är båda tveksam till spel. Lutar åt tvåan.

ANNONS:
Expertens systemförslag: