Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finsk sisu räcker inte långt mot mästarlaget

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Landskamper dominerar kvällens kupong, som sträcker sig över två dagar och avslutas med två nerviga play off-matcher till EM. Corona-viruset gör sig påmint i många av lagen och det är värt att hålla koll på startelvor i den mån det är möjligt.

• • •

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

Frankrike har spets och bredd som få landslag i världen matchar. Även om man spelar med reservfylld elva är segerchansen mycket stor mot Finland. Inte ens all sisu i världen räcker för vårt blåvita grannland.

SKRÄLLEN

Det låter som att både Belgien och Schweiz kommer matcha reservfyllda elvor i kväll då fokus ligger på kommande Nations League-matcher. Det kan bli en avslagen historia och då är tvåan till tolv procent inte alls otänkbar.

• • •

ANNONS: Spela expertens 216-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Danmark–Sverige 2

Danmark har stora problem i truppen med engelska karantän-regler och Corona-smitta bland spelare och ledare. Det blir reservfylld elva, liksom för Sverige som blickar mot Nations League.

2. Nederländerna–Spanien 2

Nederländerna är utan seger under nye förbundskaptenen de Boer, som experimenterar för att hitta rätt uppställning. Saknar Cillessen, de Ligt, van Dijk och Bergwijn. Spanien i bättre fas.

3. Tyskland–Tjeckien X

Tyskland saknar sin starka Bayern München-kvintett och flera andra viktiga spelare,
bl a Kroos, Ginter och Werner, vilas i kväll. Tjeckien kanske ser sin chans att fälla en stor elefant?

4. Belgien–Schweiz X

Det låter som att Martinez vilar nyckelspelarna i kväll och det blir en ganska reservfylld belgisk elva. Även Schweiz rapporteras vila ordinarie spelare inför kommande Nations League. Trolig etta. 

5. Frankrike–Finland 1

Frankrike har fått återbud från Fekir och Aouar men har som vanligt en urstark trupp. Körde över Ukraina i senaste träningslandskampen. Finland har svårt att räcka till mot de bästa lagen. Klar etta.

6. Polen–Ukraina 2

Förbundskaptenen Brzeczek meddelar att Polen roterar i startelvan och Lewandowski vilas troligen helt. Ukraina hade stora problem med Corona vid förra landslagssamlingen. Starkare nu.

7. Serbien–Skottland 1

Serbien klart bättre laget men kan vara försvagat på grund av Corona-virus och karantänregler. Tror ändå man löser seger mot ett mediokert Skottland.

8. Ungern–Island X

Ungern saknar superstjärnan Szoboszlai som sitter i karantän efter Corona-smitta i klubblaget. Hamréns Island kan skrälla.

ANNONS:
Expertens systemförslag: