Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finns pengar över att fälla en omöjlig elefant

Liverpool är hårt betrodda på Topptipset. Men chans finns att fälla dem, menar Simon ”Dybban” Lindell.
Foto: PHIL NOBLE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det kryllar av fina spikalternativ på torsdagens Topptips. 

Mina två favoriter är Guimaraes och Flamengo. 

De spikarna gör att det finns pengar över om man vill försöka fälla någon ”omöjlig” elefant som Liverpool, Atletico Madrid eller Lazio.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem  

Det är ett favoritbetonat Topptips där de tilltänkta skrällarna står i högt odds. Det gör att jag inte har så stora förhoppningar om större utdelning. 

Om det var svårt att hitta spikar på gårdagens Europatips är det tvärtom i dag. 

Jag får nästan lust att spela en enkelrad, så ”lätt” ser kupongen ut. 

Men skenet kan givetvis bedra och då det finns fina spikar i övrigt är det ett kul drag att gardera båda storfavoriterna Liverpool och Lazio på ett eller annat sätt.

I Portugal hittar vi dagens mest streckvärda spik i match 6. Guimaraes går för Europaplatser denna säsong och det här är en viktig match i den jakten. För motståndet står Nacional från Madeira. Ett av seriens sämsta bortalag som tar sina flesta poäng hemma på ön. 

Guimaraes har en trupp som vida överstiger gästernas, där bland annat den gamla EM-mästaren Quaresma är pappan i laget. 

På hemmaplan ska det råda klasskillnad och håller sig ettan under 65%, finns just nu till 58%, så är det ett givet singelstreck.

***

Två matcher hämtas från Brasilianska Serié A där båda hemmalagen ser ut att bli fina värdespikar. Stormötet i match 7 mellan Flamengo och Palmeiras lockar lite extra. De regerande mästarna Flamengo har inte kommit upp till fjolårets nivå, men har nu fått i gång skyttekung Gabriel ”Gabigol” Barbossa igen som haft skadebekymmer. Hemma på Maracana trivs Flamengo och har ligans bästa hemmafacit. Truppen är riktigt häftig med flera brasilianska landslagsmän. 

Palmeiras är inga duvungar och ska spela final i Copa Libertadores nästa vecka. Men den matchen lär snarare ligga i fatet nu och på bortaplan är de helt klart mer beskedliga, precis som de flesta lag i Brasilien. 

Jag gillar ettan här till 40% och spikar. 

Med så många bra spikar finns det således möjligheter att få med de stora skrällarna om man ändå vill spela en lite större kupong. 

***

Liverpool, i match 1, har haft märkligt svårt med offensiven på slutet och gått mållösa från tre raka Premier League-matcher. Kryss mot svaga lag som Newcastle och WBA har så klart inte funnits med i Klopps planer på att försvara ligatiteln. 

Nu väntar det mediokert motstånd igen, men ännu ett lågt försvar av den kalibern som Pool haft svårt att tränga igenom på slutet.

Jag blir givetvis förvånad om inte Liverpool vinner den här matchen, men när ettan streckas upp till 86% och det finns pengar kvar i börsen så kan i alla fall skrällkrysset vara av intresse.

***

SKRÄLLEN

Parma (match 4)

Parmas nygamla tränare D’Aversa höll på att få en flygande start i sin ”premiär”, men en straff emot i 95:e borta mot Sassuolo innebar tappad vinst (1-1). Nu väntar Coppa Italia och det är oklart hur Lazio och Parma ställer upp lagen. Håll utkik på elvor och oddsförändringar, i ett tidigt skede räknar jag inte bort Parma under 10% i en cupmatch.

SPIKEN

Guimaraes (match 6)

Guimaraes är det bästa laget i Portugal efter de fyra givna topplagen. Truppen är stark jämfört med övriga ligan och fokus är på en Europaplats. Möter beskedliga Nacional, som sällan står för stordåd utanför Madeira. Ettan är given till 58%.

DRAGET

Flamengo (match 7)

Stormöte från Brasilien där jag väljer sida för de regerande mästarna Flamengo. Hemma på mäktiga Maracana är de bäst i ligan och har nu fått i gång skyttekung ”Gabigol”. Gästande Palmeiras har finalen i Copa Libertadores som stjäl fokus. Etta till trevliga 40%.

ANNONS:
Expertens systemförslag: