Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falkenberg är det roliga skrälldraget på topptipset

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Champions League-kval och matcher från Gold Cup utgör stommen på dagens kupong. Vi går emot Sverige i premiären och hoppas att några av storfavoriterna gör bort sig i CL.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

SPIKEN

USA

USA är storfavorit till att ta hem hela mästerskapet. Amerikanerna har haft fördelen av att vara samlade flera veckor innan andra landslag inför turneringen.

SKRÄLLEN

Falkenberg

Falkenberg har inte presterat på den nivån som laget hoppats på men det finns potential i truppen. På hemmaplan är man vanligtvis starka och kan man bara komma upp i normal nivå finns det goda möjligheter till poäng ikväll.

■■■

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

■■■

1. Celtic – Midtjylland 1

Efter den svaga fjolårssäongen hoppas Celtic att det finns ny energi och nya idéer i laget med tränarbytet. Midtjylland såg inte alls bra ut i sin seriepremiär mot Odense i helgen, men det finns onekligen kvalité hos gästerna.


2. Dinamo Zagreb – Omonia 1

Dinamo Zagrebs offensiv med spelare som Orsic och Gavranovic blir svår för Omonia att hantera. Stirra er inte blinda på att Zagreb gjorde en dålig match i ligan eftersom all fokus låg på det här mötet. Det roterades en hel del.


3. Ferencvaros – Zalgiris 1

Ferencvaros tog sig vidare med totalt 6-1. Deras offensiva 4-3-3-uppställning med Uzuni och Mak som kreatörer blir en utmaning för Zalgiris att stoppa. Zalgiris trupp håller inte samma nivå.


4. Rapid Wien – Sparta Prag 1

En av kupongens mest svårtippade matcher på förhand. Rapid Wien smygstartade säsongen i helgen genom att vinna med 6-0 i cupen. Noterbart att Sparta Prag har träningsspelat mot två österrikiska lag på försäsongen.


5. Falkenberg – Jönköping Södra 2

Falkenberg underpresterade kraftigt i början av serien. Det är ett lag som ska befinna sig på den övre halvan sett till kvalitén i laget. Jönköping har Crona avstängd till det här mötet. Svag tvåa.


6. Costa Rica – Jamaica 1

Costa Rica går in till mötet utan avstängda duon Waston och Calvo. Det är en gruppfinal där bägge lagen redan är klara för slutspel men det är viktigt att vinna gruppen för att undvika svårare motstånd i nästa omgång.


7. Honduras – Qatar 2

Det finns en stor kryssrisk inför det här mötet då Honduras skulle vinna gruppen och Qatar går vidare, men jag tror ändå att Qatar kommer att gå för det. Qatar har en bredare offensiv repertoar.


8. Sverige D – USA D 2

Storfavoriten USA lär vara rejält revanschsuget när man ställs mot Sverige i den första omgången av turneringen, det laget som slog ut USA förra OS. Streckningen på tvåan är tacksam i nuläget.


ANNONS:
Expertens systemförslag: