Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Experterna oense – skräll eller spik?

Foto: ULRICHHUFNAGEL / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.

Experterna är oense om den tyska favoriten.

✓ Ingen vill räkna bort Montpellier.

ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Dybbans kuponganalys

■■ Ligaspelen ute i Europa börjar så smått rulla igång igen denna fredag. La Liga, Ligue 1, Bundesliga och The Championship inleder Topptipset som fylls på av högstaligorna i Belgien och Portugal, samt Segundan och Serie B. Burnley och Marseille ser ut att bli två tungt streckade favoriter. Minst en av dessa måste fällas för att det ska bli bra klirr. 

Jag väljer att gardera båda då det finns mer spelvärda spikalternativ som Frankfurt, Royal Antwerp och Genoa på kupongen.

Jonas kuponganalys

■■ Det finns tre namnstarka favoriter som drar väldigt mycket streck till sig. Det är Frankfurt, Burnley och Marseille som sticker ut på kupongen. Nyckeln till hög utdelning blir hur man bygger sin kupong runt dessa favoriter. Vinner alla tre får vi se låg utdelning men skulle en eller flera tappa poäng blir det riktigt bra pengar. 

Av dessa tre är Burnley den jag har störst förtroende för. 

Omgången i korthet

DYBBANS BÄSTA SPIK

Frankfurt

Inget ont som inte har något gott med sig. Att Frankfurt åkt ur Champions League gör att de nu kan koncentrera sig fullt ut på ligaspelet. Här väntar en ytterst tacksam uppgift mot seriens sämsta försvar. Bochum släpper till flest målchanser i hela Bundesliga och bortaspelet är under all kritik. På resande fot har bottenlaget förlorat elva av 13 matcher med en målskillnad på 9–35. Frankfurt är bättre rakt av och så länge ettan håller sig runt 65% finns det inget att fundera på. Spiketta.


JONAS BÄSTA SPIK

Burnley

Burnley kommer att bli överstreckat som favorit på kupongen men det är svårt att se förbi favoriten. Burnley har varit ligans överlägset bästa lag den här säsongen. Sunderland inledde starkt man har fallit ihop under vintern i takt med att skadorna drabbat flera nyckelspelare. 


DYBBANS BÄSTA SKRÄLL

Montpellier

Jag köper inte att Marseille i skrivande stund streckas en bra bit över 70%. Inklusive den franska cupen så har Marseille bara vunnit en av sina sex senaste matcher hemma på Vélodromen. Här saknas Balerdi, som är avstängd, i försvaret och ett underskattat gäng gästar. Montpellier visar upp bäst form i hela Ligue 1. Fem vinster och ett kryss på de sex senaste är väldigt starka papper och 20-årige anfallaren Elye Wahi är i sitt livs slag med fyra baljor på sina senaste 139 spelade minuter. Det går inte att räkna bort Montpellier till låg procent. Alla tecken.


JONAS BÄSTA SKRÄLL

Bochum

Frankfurts trupp har inte kunnat hantera spel i Europa samtidigt som man kämpar i toppen av ligan. Det är tydligt i deras formrad och spelmässigt har det inte sett speciellt bra ut på slutet heller. Bochum avslutade starkt innan uppehållet med segrar mot Leipzig och Köln. Räkna inte bort gästerna!

Match för match

1. Burnley – Sunderland

Sunderland saknar fortsatt Embleton, Stewart och Evans. Diallo var tillbaka från skada i förra matchen vilket bör laget ett lyft. Burnley har inte förlorat i ligaspelet sedan i november då man förloradel borta mot Sheffield.

2. Mallorca – Osasuna

Augustinsson, Valjent och Luna missar matchen för Mallorca. Hos gästerna saknas Pena, Avila och Brasanac. Både Mallorca och Osasuna har överträffat förväntningarna den här säsongen.

3. Eintracht Frankfurt – Bochum

Bochum har efter två raka segrar tagit sig upp över nedflyttningsstrecket. Frankfurts formkurva har pekat neråt och man saknar den snabbe dansken Lindström i truppen. Jämnare än oddsen föreslår!

4. Marseille – Montpellier

Ruiz, Harit, Balerdi, Kolasinac och Ounahi saknas för hemmalaget. Gästerna har sex spelare på skadelistan. Montpellier visade upp en strålande form innan landslagsuppehållet med fem vinster på sina sex senaste matcher.

5. Zulte Waregem – Royal Antwerp

Antwerp hade i vanliga fall varit stor favorit i den här matchen men nästan halva deras ordinarie startelva saknas med skador. Gästerna är fortfarande favorit men det är betydligt jämnare. Spelare som Alderweireld, Engels och Janssen ser ut att missa matchen.

6. Estoril – Gil Vicente

Lucas Africo är borta för Estoril. Gästerna får klara sig utan Kritsyuk och Alipour. Estoril har förlorat nio av sina tio senaste matcher. Trots det befinner man sig ovanför nedflyttningsstrecket.

7. Levante – Real Zaragoza

Det skiljer bara två poäng upp till en av direktplatserna för Levante. Zaragoza ligger i mitten av tabellen men det är en liten marginal ner till strecket. Levante har haft problem med att avgöra matcher vilket syns i resultatraden. Levante har kryssat i 14 av sina 33 ligamatcher.

8. Genoa – Reggina

Genoa har fått en minuspoäng i serien men ligger trots det tvåa med fem poängs marginal ner till trean Sudtirol. Genoa är ligans formstarkaste lag för stunden och har den på papperet bästa truppen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: