Ett taggat United lär ta alla poäng

Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 17 december

Spelstopp: 15.59

Spelexpert: Eskil Hellberg

1. West Bromwich–Manchester United 2

Gareth Barry är tveksam till spel i West Bromwich. Matt Phillips och Nacer Chadli är på väg tillbaka men är knappast redo för spel. Manchester United kommer till spel utan avstängde Paul Pogba. Tvåan spikas.


2. Bournemouth–Liverpool 2

Efter att ha öst in mål i match efter match har Liverpool endast gjort ett mål på de två senaste matcherna. En poäng i derbyt mot Everton var en ”stöld”. Joel Matip, Nathaniel Clyne och Marko Grujic saknas sedan. Utgångstvåa garderas.


3. Celta–Villarreal X

Villarreal har flera raka nederlag bakom sig. Insatsen mot Barcelona var bra och om inte Dani Raba (avstängd nu) blivit utvisad efter en timme hade det kanske blivit poäng. Sedan tidigare saknas flera spelare.  mot Barcelona (0–2) var stark. Celtas Novegil Hugo Mallo och Iago Aspas är avstängda. Ettan plockas bort.


4. Las Palmas–Espanyol 1

Las Palmas öser inte direkt in målen. På bortaplan är man alltjämt utan någon seger. Las Palmas behöver trepoängare för att lämna jumboplatsen. David Lopez, Adrian Lopez, Sergio Garcia saknas/är tveksamma i bortalaget. Utgångsetta.


5. Atalanta–Lazio X

Det röda kortet på Lazios skyttekung Ciro Immobile (avstängd nu)före paus fördärvade chanserna till poäng mot Torino. ”15 mål” ersätter man inte i första taget. Lurig match. Helgardera.


Skrällvarningen

6. Crotone–Chievo 1

Crotone har stora problem med målskyttet och gör näst minst mål av samtliga lag i serien. Chievo var chanslöst mot Inter och förlusten kunde varit större. Poängen mot Roma var turlig. Crotone är lite spelat. Skräller?


7. Fiorentina–Genoa 1

Fiorentina har bara en förlust på de fem senaste hemmamatcherna i ligan och den kom mot Roma. Besegrade tidigare i veckan Sampdoria med 3-2 i cupen. Hemmalaget är ordinarie förutom skadade Hristov. Utgångsetta.


8. Sampdoria–Sassuolo 1

Sampdoria är ett av ligans målfarligaste hemmalag med 20 gjorda på sju matcher och Sassuolo snittar två baklängesmål per spelad bortamatch. Linetty kan inte medverka i hemmalaget.


Systemförslaget

1. West Bromwich–Manchester United 2

2. Bournemouth–Liverpool x2

3. Celta–Villarreal X2

4. Las Palmas–Espanyol 12

5. Atalanta–Lazio 1X2

6. Crotone–Chievo 1x2

7. Fiorentina–Genoa 1x

8 Sampdoria–Sassuolo 1

144 rader