Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En turkisk jätteskräll är nyckel till hög utdelning

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Premier League fortsätter det täta matchandet och där brukar det kunna göras fynd så här års. 

Manchester City är en klart trolig spik borta mot skadedrabbade Everton. 

Bästa skrällen hittas i Turkiet där Sivasspor undervärderas rejält. 

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 108-RADERSSYSTEM 

Tre Premier League-matcher inleder måndagens Topptips som fylls på med amatörligan National League och tillställningar från Portugal och Turkiet. 

• • •

■■ Som vanligt så här års är det tätt matchande i England. Det är nu storlagen brukar kunna gynnas av sina bredare trupper. I match 2 har vi ett ypperligt exempel på det när Manchester City besöker ett stukat Everton. Det blå Liverpool-laget vann knappt borta mot jumbon Sheffield United i helgen i en match där Ancelotti tvingades ställa upp med en långt ifrån ordinarie elva. Spelare som Richarlison, Digne, Allan, Delph och kreatören James Rodríguez saknades då. Det är inte vilka spelare som helst, utan rejäla avbräck. 

I City har Walker och Jesus drabbats av Corona och sitter i karantän, men Guardiola har betydligt fler alternativ än sin tränarkollega. Efter Pools 1–1 mot WBA i går har City chans att knappa in på toppen, vid vinst här är det faktiskt bara tre poäng upp till ligaledarna. 

Här är det klasskillnad och tvåan är en bra spik hela vägen upp till 65%, men streckas just nu till 58%. 


■■ Rio Ave kom på en stark femteplats i portugisiska Primeira Liga i fjol, men har inte fått till det fullt ut denna säsong. En anledning till det kan ha varit dubbelspelet i Europa League, där spelade Rio Ave bland annat jämnt med Milan. Något som visar lite på styrkan hemma på Estádio dos Arcos. Här gästar ett truppmässigt klart svagare motstånd i Maritimo. Ö-laget tar dessutom sina flesta poäng på Madeira och brukar ha det svårt på fastlandet. De senaste tre resorna har de besökt beskedligt motstånd, men ändå kammat noll. Med spelare som Gelson och Diego i laget ska Rio Ave var numret för stort. 

Ettan i match 5 är en klart vettig spik runt 50%. 


■■ Kupongens bästa skräll hämtas från Turkiska Süper Lig där två tunga lag drabbar samman i match 7. Sivasspor har inte hållit samma nivå i ligan som de föregående säsongerna, men har efter dubbelspelet i Europa League växlat upp. Kommer från tre raka tävlings-segrar och ett insläppt mål på de fyra senaste matcherna. Sivasspor slutade på en framskjuten fjärdeplacering i fjol och har ett lag som kommer fortsätta klättra i tabellen. 

Besiktas är en nivå starkare truppmässigt, men har ett par tunga avbräck i Lens, Pereira och kreatören Adem Ljajic som dras med skador. Besiktas har haft det svårt mot just Sivasspor och faktiskt förlorat de två senaste inbördes. 

Det här kommer bli betydligt jämnare än vad strecken säger. Ettan runt 65% lockar inte alls. Den vågade chansar bort den helt i jakten på utdelning och spelar X2 där tvåan rensar rejält. 


SKRÄLLEN

Sivasspor (match 7)

Sivasspor visar fin form och har börjat trumma på i ligan när Europa League-äventyret tog slut. Streckas väldigt lågt mot ett Besiktas som lider av en del avbräck, framför allt på Ljajic. Till 14% måste skrälltvåan få plats direkt. 


SPIKEN

Manchester City (match 2)

Everton har tunga avbräck och påverkas mer av det täta spelschemat. Manchester City har fortfarande en bit upp till toppformen, men har börjat trumma på och har ett bättre truppläge. City vinner borta mot ett tröttkört Everton. 


FAVORIT I FARA

Chelsea (match 1)

Chelsea gjorde en usel insats i derbyt mot Arsenal (1-3) och är alldeles för ojämna. Spelare som Werner och Havertz har inte kommit till sin rätt på ovana positioner och är formsvaga. Aston Villa fortsätter däremot imponera och har en hög högstanivå.

ANNONS:
Expertens systemförslag: