Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En superstark hemmaspik i vackra Copa Libertadores

Foto: ALEXANDRE LOUREIRO / BILDBYRÅN

Champions League och Copa Libertadores står för de bästa spikarna på onsdagens Topptips. Manchester City och Gremio bör båda lösa avancemang i returen på sina dubbelmöten. Skrällarna hittas i de spanska och franska andraligorna.    

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Det är en häftig blandning av matcher denna Topptips-onsdag. Champions League och Copa Libertadores börjar och avslutar kupongen som däremellan fylls upp av andraligor från Tyskland, Spanien och Frankrike. 


■■ Jag tycker att båda CL-favoriterna i kväll, Liverpool och Dortmund, är vettiga att hålla i handen. Men måste jag välja en blir det helt klart tyskarna i match 2. Dortmund stod upp riktigt bra borta mot Manchester City där de bara var minuter från att lösa 1–1, men Fodens sena vinstmål sätter engelsmännen i förarsätet. Sedan dess har City torskat hemma mot Leeds i ligan, men där var det rotation som gällde med fokus på denna retur. Jag lägger således ingen större vikt vid det. Snarare är det positivt då de ljusblå nu ser ut att bli understreckade. 

Dortmund har i sin tur inte haft någon vidare uppladdning under veckan där målskytten i det första mötet, Reus, och rutinerade mittbacken Hümmels skadade sig och klev av borta mot Stuttgart i veckan. Båda är således osäkra kort, även om de säkerligen kommer göra allt för att spela. Lägg därtill att Witzel och Sancho sedan tidigare finns på skadelistan. 

Här kommer Dortmund tvingas framåt och det tror jag kommer passa Manchester City bra. Spiktvåan till 55% är tagen! 


■■ En annan spik som jag gillar hittas i Sydamerika och kvalet till vackra Copa Libertadores i match 7. Det är två lag som lyckats bra i den här turneringen de senaste åren som gör upp om vilka som ska få ta plats i huvudturneringen. Brasilianska Gremio tog hem titeln för fyra år sedan, men Independiente del Valle från Ecuador överraskade och tog sig till final i fjol. Det första mötet vann Independiente del Valle med 2–1, men fick stor hjälp av att mittbacken Ruan orskade straff och drog på sig rött kort i samma situation med timmen spelad. 

Nu är det dock klar fördel brassarna som är ruggigt starka på hemmaplan. I den inhemska ligan har de exempelvis inlett med fyra raka vinster och en målskillnad på
11–1. Senast var det toppkonkurrenten Internacional som fick stryka på foten. Ett tuffare motstånd än vad som står på andra sidan nu. 

I skrivande stund streckas ettan till modesta 51%, håller den sig under 65% så tvekar jag inte på att spika. 


■■ Skrällarna ska först och främst hittas i Europas andraligor. Den bästa hittas i
match 5. I den spanska Segundan har Rayo Vallecano efter två raka segrar tagit greppet om sjätteplatsen och play off. Segrarna har dock inte varit några överkörningar utan jämna matcher som avgjorts på tillfälligheter och röda kort. 

När solida Mirandés gästar övervärderas Vallecano rejält i vad som bör bli en betydligt jämnare match än vad det svenska folket tror. Gästerna har stått upp riktigt bra mot starkt motstånd på slutet där de bland annat slog femteplacerade Sporting Gijon i sin senaste bortamatch och var ett övertidsmål i baken i den 95:e minuten från att besegra serieledaren Espanyol innan dess. 

Med en etta som är uppe och snurrar runt 65-70% så är det givet att blicka åt höger där det målas upp fantastiskt spelvärde. 


■■ I övrigt. Match 3 lottas då Holstein Kiel har drabbats av corona och satts i karantän. Fördelningen blir 7-4-5, vilket motsvarar en streckning på cirka 44-25-31.


SKRÄLLEN

Mirandés (match 5)

Mirandés är inga duvungar och har visat att de kan slå samtliga lag i den här serien. Här undervärderas de rejält av det svenska folket. Håller sig tvåan under 15% är det en superskräll som måste med direkt. 

SPIKEN

Gremio (match 7)

Brassarna har ett 1–2-underläge att hämta in från det första mötet med Independiente del Valle och måste gå för vinst. Truppmässigt är de numret större och hemmastyrkan är enorm. Toppchans för vinst till fin procent. 

FAVORIT I FARA

Clermont (match 6)

Det har gått troll i Clermonts jakt på topp 2. Efter ett mål och lika många poäng på de tre senaste matcherna har de tappat fart och verkar inte har psyket med sig. Fjolårets League 1-lag Amiens har fått upp ångan och ska inte räknas bort.

ANNONS:
Expertens systemförslag: