Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En italiensk jätteskräll bäddar för bra utdelning

Foto: JENNIFER LORENZINI / BILDBYRÅN

Det är bra läge att gå för de större pengarna på tisdagens Topptips. Kupongens två största favoriter, Atalanta och Atlético Madrid, har inlett säsongen svagt men överstreckas ändå rejält. Jag garderar båda fullt ut. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem 

Superettan, Serie A, La Liga och den engelska Ligacupen är det som ska analyseras denna måndag. 250 000 extra finns dessutom i potten för andra Topptipsdagen på raken. 

Jag har feeling för bra utdelning då de två största favoriterna har inlett säsongerna svajigt, men ändå övervärderas kraftigt: 

■■ Match 3. En match som får stor betydelse för kvällens utdelning. Atalanta har inte kommit upp i nivå under säsongsinledningen. Trots ett tämligen enkelt spelschema har de blåsvarta fått kämpa rejält för poängen. Det blev en knapp 1–0-vinst borta mot ligans sämsta lag Salernitana senast och hemma i Bergamo imponerar knappast en pinne på två matcher mot Bologna (0–0) och Fiorentina (1–2). Ändå har det svenska folket mage att strecka upp värdarna en bra bit över 70%. 

Visst har Sassuolo tappat EM-hjälten Locatelli till Juventus och tränare De Zerbi, men det finns fortfarande en hel del kvalitet i laget och en hög höjd när det stämmer. Berardi är i spel igen och har bland annat landslagskollegan Raspadori, Djuricic och vindsnabbe Boga som lekkamrater. Att kliva in som underdogs och hitta fina omställningslägen mot ett bollförande Atalanta lär passa Sassarna bra. Lägg därtill att Atalanta bara har två dagars vila från förra ligamatchen och dessutom klämt in en gruppspelsmatch i Champions League förra veckan. 

Till de här priserna känns det helt givet att trycka in alla tecken och jobba storskräll. 


■■ Match 4. Getafe har fått en blytung start på säsongen med fem raka förluster. Samtliga förutom den senaste borta mot Vallecano, där Getafe åkte på ett straffmål i emot i 9:e minuten och sedan fick jaga, har dock slutat med uddamålet i hyfsat jämna tillställningar. Där ingår starkt motstånd som Barcelona och Sevilla. Getafe har inte alls fått igång offensiven, men har i grunden en rätt stark grund att stå på defensivt och släpper generellt in få mål. 

Med tanke på Atlético Madrids svårigheter framåt just nu så luktar det här således målsnålt deluxe. Som i fjol när det blev 0–0 i detta möte. Diego Simeones mannar har på tal om 0–0 två raka mållösa matcher bakom sig där de varken prickat nät mot Porto i Champions League eller hemma mot Athletic Bilbao. Laget har dessutom haft stora problem mot både Espanyol och Villarreal där de hittade turliga mål i slutminuterna. Spelmässigt ser det inget vidare ut trots på papperet starka elvor. 

Så när tvåan ser ut att överstreckas är det ingen bra spik att luta sig emot. Upp mot 70% är för mycket. Jag helgarderar tidigt. 


■■ Spikarna då? Inter (match 2) ser ut att streckas klart vettigt, runt 50%, borta mot Fiorentina. Det känns absolut inte som någon ”klaring” då Viola sett fint ut inledningsvis, men allt har ett pris och sett till spelvärde så nyper jag den spiken före de två föregående favoriterna alla dagar i veckan. 

I de två avslutande Ligacupmatcherna kan det också hända en hel del innan spelstopp. Dessa drabbningar är väldigt luriga att tippa på förhand då det är så svårt att sia om startelvorna. Det hör inte till ovanligheterna att det kommer rejäla oddsdroppar då vissa tränare mer eller mindre vaskar den här cupen för att koncentrera sig på viktigare ting som ligan. Låt er dock inte luras av att Championship-lagen tycker det är häftigt att få ett PL-lag på besök. I den förra rundan ställde exempelvis WBA ut en elva som till hälften bestod av juniorer och bara en ordinarie A-lagsspelare när Arsenal gästade med nära på bästa laget. 

Match 7. Enligt den info som kommit ut tidigt denna tisdagmorgon så ser det ut som Bielsa kommer till start med några av sina bästa spelare i Philips och nye James, bland annat. Det mesta talar samtidigt för att Fulham sätter Mitrovic på bänken och låter 18-åringen Stansfield få chansen från start. 

Hittills har marknaden gillat Leeds och tryckt ner oddset på tvåan en hel del. Där ligger allt spelvärde i skrivande stund. 


SPIKEN

Inter (match 2)

Inter följde upp den tunga 0–1-förlusten mot Real Madrid med att köra över Bologna med
6–1. Toppar ligan och har vind i seglen. Tuff bortamatch nu mot ett spännande Fiorentina, men med tanke på hur kupongen är utformad är det en vettig spik runt 50%. 

SKRÄLLEN

Sassuolo (match 3)

Sassuolo har vassa omställningsspelare i Berardi, Raspadori och Boga. Kan få en passande matchbild mot ett Atalanta som inte är på topp. Ettan streckas alldeles för högt. 

FAVORIT I FARA

Atlético Madrid (match 4) 

Atlético har haft stora problem med målskyttet trots en på papperet vass offensiv. Har skador på  Koke, Félix och Lemar. Getafe är desperata efter en svag inledning, men är i grunden starkt defensivt. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: