Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eliassons Nimes kan fälla stora favoriten

Foto: ICON SPORT / BILDBYRÅN

Det är en blandad och svåranalyserad kompott på fredagens Topptips. Det brukar mynna ut i fint spelvärde och chans på bra utdelning. 

Jag har hittat en trevlig spik i Inverness från den skotska andradivisionen och hoppas starkt på en storskräll för FC Emmen i Eredivisie.         

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 108-RADERSSYSTEM 

På fredagens Topptips testar kupongmakarna det svenska folket rejält när de skotska och holländska andraligorna får plats, bland annat. Det luktar bra utdelning då det är en klart svårtippad runda. Sånt gillas! 

■■ En spik jag föll för direkt är just från skotska The Championship i match 8. Kikar man bara på tabelläget för Inverness ser de inte så märkvärdiga ut, men sanningen är att spelschemat varit tuffast möjliga där de mött samtliga fyra topplag där förlusterna kommit mot ettan och tvåan, Dunfermline och Hearts, på bortaplan. 

I fjol var Inverness ett topplag och slutade på andra plats och här skiljer det en hel del i kvalitet mot Queen of South. Hemmalaget var ytterst nära att åka ur förra säsongen och kommer få kämpa för kontraktet igen. Enda segern hittills har kommit mot usla jumbon Alloa. 

Då många bara slentriangarderar den här matchen kan bli hyfsat spelvärde på tvåan. Håller den sig runt 45% spikar jag. 

■■ Niclas Eliassons Nimes har haft en rätt jobbig inledning på säsongen, med en hel del skador som krånglat till det. Här väntar ett intressant lill-derby i match 3 hemma mot ett Marseille som matchas hårt. Bara två dagars vila här från Champions League-mötet med Olympiakos och redan på onsdag väntar Manchester City borta där det krävs en bra insats om det ska bli fortsatt spel i Europa League. Det skulle således förvåna om Villas-Boas inte roterar elvan rätt friskt. 

Detta är helt klart en match att hålla koll på då jag har en känsla av att oddsen kan pendla en del. I detta tidiga skede stoppar jag in alla tecken och jobbar in skrällettan runt 15%. 

■■ Ska man gå för de stora pengarna bör man absolut gardera hela vägen i match 4 från holländska Eredivisie. FC Emmen har fem raka förluster men bakom det dystra facit döljer sig ett riktigt tufft spelschema. Emmen har bland annat hållit ihop det riktigt bra mot både AZ Alkmaar på bortaplan (0–1) och hemma mot Feyenoord (2–3) trots att de tvingats spela stora delar av båda matcherna med en man mindre. 

Att Sparta Rotterdam streckas upp över 70% är bara för mycket. Hemmalaget har vunnit två av tio matcher och truppmässigt skiljer det inte alls mycket mellan de här lagen. När tabellen summerades i fjol var det bara en poäng emellan. Jag hoppas Emmen kan hålla alla elva spelare på plan den här gången, då kommer det bli en betydligt jämnare match än vad strecken säger. 

Tvåan till 11% måste med direkt. 

SKRÄLLEN

FC Emmen (match 3)

FC Emmen är inte så dåliga som tabellen visar. Har haft ett tufft spelschema och drabbats av röda kort i flera matcher. Sparta Rotterdam är inget extra och streckas alldeles för högt när de snurrar runt 70%. Det här bli jämnare än vad strecken säger. Tvåan är kupongens bästa utdelningshöjare till 11%. 

SPIKEN

Inverness (match 8)

Tabellen visar det inte nu, men Inverness kommer vara med i toppen och slåss när säsongen summeras. Queen of South var nära att åka ur redan i fjol och har inlett svajigt även nu med klent försvarsspel. Rolig spiktvåa! 

DRAGET

Hertha Berlin (match 2)

Jag väljer sida för storebror i Berlin-derbyt. Hertha Berlin har inlett lite svajigt, men känns på gång. Kommer från flera bättre insatser där Guendouzi, från Arsenal, varit nyttig. Union Berlin har inlett poängmässigt strålande men har haft ett tacksamt spelschema. Truppmässigt är Hertha en nivå högre och är befogade favoriter. Runt 40% är ettan en vettig spik. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: