Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Draget: tvåan är en häftig värdespik

Foto: REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / REMOTEPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Inter är en storfavorit som spikas, men det finns fina skrällmöjligheter på annat håll. Fulham och Randers är lågprocentare som jag vägrar lämna utanför kupongen. 

■■ Tre Premier League-matcher inleder torsdagens Topptips som fortsätter med blandad kompott från Italien, Spanien, Belgien, Danmark och Schweiz. Storfavoriten Inter (match 4) känns det inte som svaga Parma kommer kunna rubba, men det finns bra drag på andra håll. 

■■ Bästa skrällchansen i England hittar vi i match 2, Fulham - Tottenham. Fulham har gjort det bra en längre tid nu, men har lite Brighton-syndrom, de har svårt att avgöra matcher. Fem raka utan förlust nu, där 2-0-segern borta mot Everton sticker ut extra. Nya Josh Maja har sett riktigt pigg ut framåt och försvarsspelet är ett helt annat än det svajiga skepp som inledde säsongen. Här går tipparna hårt på att Tottenham körde över Burnley senaste med 4-0. Där fick dock Spurs en perfekt start med ett tidigt ledningsmål och när Burnley inte längre kan parkera bussen är det ett mediokert lag. Tuffare emot nu i detta London-derby där lagen delade på poängen i januari-mötet. Den överstreckade tvåan till 60% lockar inte, spelvärdet säger 1X. 

   

■■ I den danska Superligan, match 7, målas det också upp riktigt bra värde när Bröndby tar emot Randers med Patrik Carlgren i mål. Carlgren har haft en riktigt bra säsong där försvaret varit Randers bästa lagdel under de 18 omgångarna som spelats. Lite sämre resultat på slutet, men fem insläppta mål på nio bortamatcher vittnar om stabilitet. Bröndby tappade förstaplatsen när de föll i seriefinalen mot Bröndby senast, men har sprungit rätt bra med resultaten i övrigt där de haft som specialitet att vinna med uddamålet i jämna matcher. Här gör det svenska folket en klassiker när de går på ett klubbnamn de känner igen och kombinerar det med en fin tabellplacering. Ettan övervärderas därför kraftigt mot ett kapabelt Randers som kommer att bjuda upp till dans här. Jag helgarderar, där framför allt tvåan till blott 12% är ett tecken som inte får missas i jakten på utdelning. 

■■ Vi fortsätter på samma tema, spelvärde! Den schweiziska ligan är ett riktigt getingbo där det bara är de suveräna serieledarna Young Boys som är i en klass för sig och leder ligan med 19 poäng. I övrigt är det otroligt tight där det skiljer väldigt lite mellan lagen. I match 8 har gästande Luzern visat bra form på slutet och lyckades till och med med konststycket att knipa poäng av Young Boys i den förra rundan. Framåt finns mycket spännande där serben Dejan Sorgic sticker ut med nio mål. Zürich har däremot gått tungt på slutet. Den gamle Kalmar-spelaren Fidan Aliti försöker hålla ihop försvaret och det går sådär. 1-3 mot Servette senaste var inget vidare. Luzern ska vara klara favoriter i den här matchen, som ändå streckas helt jämnt. 35% på tvåan, som borde streckas i minst 45%, är ett kap och en finfin värdespik!  

Skrällen

Randers (match 7)

Solida Randers är med sitt starka försvarsspel aldrig lätta att bryta ner. Här lockar verkligen skrälltvåan till ynka 12% borta mot övervärderade Bröndby. 

Spiken

Inter (match 4)

Inter går som tåget i Serie A nu och tuffar mot ligatiteln. Conte har äntligen fått delarna på plats där både defensiven och anfallsspelet har satt sig. Parma fortsätter dock sin kräftgång har nu spelat 16 raka matcher utan vinst. Klasskillnad och tvåan står stadigt. 

Draget

Luzern (match 8)

Det målas upp riktigt bra värde på formstarka Luzern som tog en meriterande pinne mot suveränerna Young Boys senast. Här ska de vara klara favoriter mot ett formsvagt Zürich. Det syns inte på strecken. Tvåan är en häftig värdespik till 35%.