Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dortmund svag favorit i prestigefyllda derbyt

Foto: Bildbyrån

Topptipset 16 maj

Spelstopp: 15.29

1. Dortmund–Schalke 04 X

Dortmund har bara vunnit en av sju senaste i detta prestigederby. Får klara sig utan viktiga spelare som Reus, Witsel, Can och Schulz. Det ser bättre ut i Schalke, där Omar Mascarell är enda kännbara avbräcket. Dortmund tveksam storfavorit.

2. Augsburg–Wolfsburg 1

Augsburg hade usel trend före uppehållet och hoppas på nytändning med ny tränare. Rutinerade anfallaren Finnbogasson tveksam till spel, i övrigt ordinarie. Wolfsburg försvagat, bl a saknas avstängde skyttekungen Weghorst.

3. Düsseldorf–Paderborn X

Tidigare MFF-tränaren Uwe Rösler har tagit över Düsseldorf i hopp om att vände den svaga trenden. Får klara sig utan förstemålvakten Steffen. Jumbon Paderborn har sex poäng upp till kvalplats. Gynnas av tomma läktare.

4. Hoffenheim–Hertha Berlin 2

Hoffenheim har bara tagit två poäng på sex senaste omgångarna. Får klara sig utan nyckelspelaren Kramaric. Hertha har lyckats bättre borta än hemma. Saknar Rekik och Darida. Får positiv effekt med ny tränare?

5. Leipzig–Freiburg 1

Leipzig imponerade mot Tottenham i Champions League. Är fem poäng bakom Bayern i ligan och ska det bli guldstrid har man inte råd att tappa många poäng. Saknar avstängde försvarschefen Upamecano och Forsberg.

6. Frankfurt–Mönchengladbach 2

Frankfurt brukar ha passionerade hemmafans och det är en klar nackdel att spela inför tomma läktare. Saknar troligen Erik Durm och Gonçalo Paciência i omstarten. Mönchengladbach har hög kapacitet. Saknar Zakaria och Johnson.

7. Köln–Mainz 1

Köln var i superform före uppehållet men det är inte säkert att man håller samma standard nu. Mainz är ojämnt men kan slå till med riktigt starka insatser.

8. Union Berlin–Bayern München 2

Bayern har gått fram som en maskin sedan Hansi Flick tog över som huvudansvarig. Saknar Süle, Coutinho och Tolisso men bör besegra Union Berlin som är missgynnat av att spela utan hemmafansen på plats.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Dortmund–Schalke 04 1x2

2. Augsburg–Wolfsburg 1x

3. Düsseldorf–Paderborn x

4. Hoffenheim–Hertha Berlin x2

5. Leipzig–Freiburg 1x

6. Frankfurt–Mönchengladbach 12

7. Köln–Mainz 12

8. Union Berlin–Bayern München 2

96 rader